Björn Velander: “En succé helt enkelt”

Inte Bjarkis bild
Ska klubben förlita sig på att Kärnan skall rädda budgeten med sina kampanjer?

Det kändes redan när jag klev av tåget, någonting var annorlunda. Det initiativ som Kärnan startade, där HIF, företagare och fans slöt upp gjorde något med luften i Helsingborg under lördagen. Man får gå långt tillbaka för att hitta något liknande, det var halsdukar och röda tröjor vart man än såg – Snacka om succé!

När jag stod vid insläppet till Södra Stå så insåg jag hur mycket yngre fans det kom tillsammans med sina föräldrar. Säkert var där en del av dem som aldrig varit på Olympia tidigare. Vilket tillfälle de fick att se Skånes stolthet.

Att se ungdomarna, med flaggor, tåga runt innerplan och motta publikens applåder och till slut stanna framför “Den sjungande 37an”
publiken
och svara klacken i “Kom igen HIF!” gjorde mig som supporter och säkert både tränare, spelare samt föräldrar stolta.
För vad som än händer i deras framtid har de alltid minnet av den dagen när de stod på innerplan och var i centrum.

När sen Björn Helgesson kom ut med gitarren och ledde Olympia-publiken i På gator röda och blå, då var det säkert mer än mina ögon som inte var helt torra.

Dagen kunde inte regisserats bättre, bra surr på stan, en sol som plockade fram vårkänslorna och en match som i början blev lite sådär oviss att man började fundera på hur det skulle sluta. Men som det slutade – En femetta!

Att gå ner mot Helsingborgs centrum med eftermiddagssolen i ögonen efter en sådan vinst, det är något som jag kommer spara i hjärtat och plocka fram någon gång då och då när duggregnet faller från en jämngrå himmel.

Så ett stort tack till Kärnan som kom på idén och genomförde den med bravur.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*