Janssons uppgift – Behåll profilerna

Jesper under sin tid som sportchef i HIF Foto: AOH Media

Det är Expressen som skriver om Jansson. Totalt är det sju spelare som under året har utgående kontrakt, den som trodde att man som sportchef hade lugna dagar när transferfönstret stängt får tänka om.

jesper_jansson1302
Jesper Jansson hoppas kunna förlänga med profilerna
Foto: Bjarki Tordarson

– I den bästa av världar hade vi redan förlängt med några av dem, men det är så klart en ekonomisk fråga, säger sportchefen till tidningen.

De spelare som det rör sig om är: Emil Krafth, Loret Sadiku, Alvaro Santos, Mattias Lindström, Christoffer Andersson, Daniel Nordmark och Walid Atta. Till tidningen säger Jesper att det är Loret Sadiku och Emil Krafth som står närmsta på tur att inleda kontraktsförhandlingar. Helst hade han redan velat ha knutit upp de två unga spelarna men klubbens ekonomi har satt käppar i hjulen.

– Jag vet om att det kostar pengar att förlänga och jag sitter och balanserar på en skör tråd när jag försöker få ihop ett slagkraftigt lag. Samtidigt skär vi ner på budgeten. Det finns en turordning för de saker som måste göras. Hela januari och februari har vi suttit och tittat åt andra hållet, på det som ska ut. Att vi lånar ut Imad Khalili beror ju inte på att vi inte vill ha honom. Det beror på att vi måste räkna hem det ekonomiskt, fortsätter Jesper Jansson till Expressen.

Sportchefen hoppas att de båda spelarna väljer att tänka efter två gånger innan de går vidare i fotbollskarriären, men han vill inte spekulera i hur goda chanserna är att lyckas binda upp de två försvararna med nya kontrakt.

– Jag vet inte, men jag hoppas att de är goda. Tyvärr känns det som att snacket om att man ska ta nästa steg forceras fram. Jag är jäkligt trött på det. Det är jätteviktigt vilka signaler svensk fotboll sänder ut. Ta det här med att du måste flytta utomlands för att ta en plats i landslaget. Vi dissar ju ner vår egen liga trots att vi visat att vi inte är allt för långt efter när vi är ute och spelar i Europa League, säger Jesper Jansson till tidningen.

Emil Krafth, som under vintern debuterat i landslaget, vill så småningom gå vidare till en större klubb men kan tänka sig en förlängning med HIF.

– Vi har inte börjat diskutera kontraktsförlängning än men jag kommer absolut att lyssna. Det är upp till klubben att det iniativet men jag vill inte att det dröjer för länge. I god tid före sommaren vill jag ha det klart om det ska bli något, säger Emil Krafth till Expressens reporter.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*