HIF ställer om till offensivt tänkande

Foto: Bjarki Tordarson
Roar byter fokus, från defensivt till offensivt. Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson
Roar byter fokus, från defensivt till offensivt.
Foto: Bjarki Tordarson

Det gyllene receptet från fjolåret bestod av ett offensivt tänkande med en passningsorienterad fotboll, efter en veckas fokus på försvarsspel väljer man nu att istället prioritera anfallsspel – igen.

– Vi har börjat prata mer om anfallsspel från och med idag (läs: igår), säger Roar Hansen till HD Sporten.

– Det är lite spelvägar och sånt. I förmiddags hade vi inlägg och avslut. I eftermiddags spelade vi på stor plan och såg om vi kunde omsätta det vi gjorde under förmiddagen. Sen avslutade vi med lite löpningar och fys.

Roar Hansen fortsätter:

– Det är bara förtydligande, kanske någon ny idé som dyker upp. Det blir lite instruktionsträning, men med anfallsfokus. Vi petar inte i försvarsdetaljer längre, utan det får de sköta själv. Vi kan ju inte hålla på och träna försvarsspel hela tiden, fortsätter Roar Hansen till HD Sporten.

Det är mest repetition som övningarna handlar om, berättar tränaren, truppen har några nya spelare som tillkommit, både från de egna leden och externt. Om alla skall vara med så måste alla förstå, därför gnuggar man mycket grunder.

Igår ådrog Arnor Smárason sig en skada i baksidan av sitt lår och kommer inte, enligt HD, att kunna delta i fler träningar i Portugal. Allt Om HIF hoppas kunna återkomma med uppgifter om hur allvarlig skadan är under dagen.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*