Jakob Voelkerling Persson: “Man kan inte gräva ner sig”

200805 Helsingborgs Jakob Voelkerling Persson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Helsingborg den 5 augusti 2020 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / LT0022

HIF möter Häcken på söndag. Man gör det i en match som inte betyder någonting då man redan åkt ut Svenska Cupen. Efter dagens träning mötte AOH:s Anthony Thörn Jakob Voelkerling Persson på Olympia

Match mot Häcken på Söndag, Hur laddar man om för en match som inte betyder något?

” – Man får ju ta det som en viktig träningsmatch. Det är framför allt det, det är en match som alla andra nu när vi inte har något och spela för”.

Och hur slår man ett lag som Häcken?

” – Bra fråga, de är skickliga, de kom ju trea i Allsvenskan förra året. Men jag tror det är viktigt och inte ett bjuda på något, de har en väldigt bra offensiv. Framför allt det, inte bjuda på någonting gratis”. Svarar Jakob efter att ha funderat en stund.

Den 20-årige Mittbacken/Defensiva mittfältaren har under vintern fått en del speltid. Under Cup-matchen mot Gauthiod var Voelkerling Persson delaktig i ett baklängesmål vilket gjorde att en del fans ifrågasatte backlinjens agerande. Men han själv är bestämd över att lägga det hela bakom sig.

” – Det är bara och kolla på det och reflektera och sedan göra det bättre. Det är inte svårare än så. Man kan inte gräva ner sig över det. Det kommer hända igen när man är försvarsspelare. Upp på hästen igen.” Säger den unge HIF:aren med ett leende.

Under veckan fick Voelkerling-Persson vara i lagkapten i det U-21 lag som spelade 1-2 mot MFF hemma. En match där han visade upp ledaregenskaper och pondus. Det är också den sortens spelare han själv vill vara.

” – Absolut. Det är klart jag vill. Jag känner att jag kan ha dem ledaregenskaperna och så. Sen är det en sak i U21 och en sak i A-laget. Men jag försöker bygga på det hela tiden.”

200810 IFK Norrköpings Sead Haksabanovic och Helsingborgs Jakob Voelkerling Persson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och IFK Norrköping den 10 augusti 2020 i Helsingborg.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0034

I Augusti förra året mötte jag Voelkerling Persson inför bortaderbyt mot Malmö FF och på frågan då om han själv ser sig som Defensiv mittfältare eller mittback hade Jakob en väldigt pragmatisk inställning inför sin position. Han hävdade då att han spelar där tränaren vill att han spelar. I mars 2021 är det inte mycket som har förändrat sig.

” – Nä, det tycker jag inte. Jag har väl varit tydlig hela tiden med att jag ser mig själv som en mittback men det kvittar var jag spelar, så länge jag spelar för det är ju det man vill. Då kvittar det var jag spelar.”

Men Jörgen Lennartsson har inte haft någon diskussion med dig om var han ser dig?

” – Nä. Han ser väl mig som en defensiv mittfältare och mittback, både och.”

Jakob Voelkerling Persson har främst använts som mittback under försäsongen, en position som det är benhård konkurrens på. Även utan en Landslagskapten som nu kommer allt närmare spel. Jakob Voelkerling Persson ser dock var hans Spetsegenskaper ligger som ska ge honom en startplats.

” – Som du säger ledaregenskaperna och huvudspelet”.

Och var ser du din Förbättringspotential?

” – Defensiv positionering, lära sig läsa spelet och situationer bättre. Det kommer med speltid och erfarenhet.”

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*