“Jag funderar på att köpa en skylift att köra till jobbet med”

Tänk dig att få stå på en skylift med gitarr och mikrofon framför 37:an på Olympia och sjunga “På gator röda och blå”. Det fick Björn Helgesson, upphovsmakaren till HIF:s inmarschlåt, uppleva i söndagens match (10/4) mot Elfsborg.

– Det var grymt! Jag sjöng första versen vänd ut mot planen och vände mig om mot 37:an precis innan första refrängen. Då var det rejäla rysningar när flagghavet och allsången mötte mig. Ett minne för livet, helt enkelt.

– Jag var faktiskt inte speciellt nervös, mer än för att tekniken skulle strula. Det var ju premiär även för Olympias nya studio under 37:an och tydligen lite tjall med diverse teknik. Men det funkade fint med min gitarr (fast jag drog en sträng efter fem sekunder) och sångmick.

Björn tyckte att det var stabilt att stå på skyliften under tiden som han sjöng tillsammans med 37:an.

– När vi testade den tidigare under dagen gungade den lite i vinden, men det märkte jag inte under inmarschen. Jag är inte heller höjdrädd, men jag simmar riktigt illa så skulle jag spela under vattnet hade jag varit nervös.

Det var första gången som Björn testade på att sjunga och spela “På gator röda och blå” live på Olympia. Det är något som han kan tänka sig göra igen.

– Utan tvekan! Jag funderar på att köpa en skylift och köra till jobbet med…

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*