Supporterkollen – IFK Göteborg

På måndag är det så dags för årets andra bortamatch, som motståndare står IFK Göteborg. Inför matchen har Allt Om HIF pratat med Tomas Olofsson som är ordförande i supporterklubben Änglarna och han precis som många andra undrar vad som händer i Göteborg.

IFK Göteborg har av många setts som en outsider till att vinna SM-guldet. Men medan andra guldkandidater så som HIF och MFF har tagit full pott står IFK Göteborg inför måndagens match på noll poäng. Bland annat förlorade de i derbyt mot Häcken i helgen. Frågan är ganska given, vad är det som händer?

– Ja, vad är det som händer? Det ser ut som att spelarna inte har självförtroende och gör mycket onödiga misstag. Kanske beror det på spelidén, kanske beror det på spelarmaterialet, kanske beror det på självkänslan, med andra ord, jag vet inte! En sak är i alla fall saker, vi skall vara mycket bättre än så här.

Även om ordet kris är ett väldigt starkt och laddat ord är det något som det redan pratas om när det gäller IFK Göteborg. Vissa har redan sagt att matchen mot HIF är ”sista chansen” för tränare Jonas Olsson att säkra jobbet, något Tomas inte helt håller med om.

– Jonas Olsson och Stefan Rehn har haft ett par bra år i Blåvitt, men just nu känns vårt spel lättläst. Om Olsson skall vara kvar som huvudtränare är jag absolut inte rätt man att svara på, jag ger i alla fall Jonas mitt förtroende ett par matcher till.

HIF har under den senaste tiden haft svårt för IFK Göteborg på borta plan. Det blir ofta jämna tillställningar när de båda lagen möts. Men det är något som Tomas tror kommer att ändra på sig på måndag, eller?

– Jag tror det blir hyfsat jämn till en början, men sen kommer förhoppningsvis islossningen för oss och vi vinner lätt…

– Fast så blir det såklart inte, de senaste åren har det varit jämna matcher och det kommer bli så på måndag också.

Mycket handlar för IFK Göteborg att bryta den dåliga trenden, något som ofta är lättare sagt än gjort. Ibland görs det genom att det kommer in en ny tränare med friskt blod, ibland görs det förändringar i spelsystemet och ibland görs det några byten. Tomas Olofsson tror att det viktigaste just nu är det andra alternativet.

– Jag tror att vi hade tjänat på att köra med två renodlade anfallare.

I samband med att det pratas om att Jonas Olsson är på väg bort så pratas det givetvis också om ersättare. Den som nämnts mest frekvent (han är egentligen det enda namnet det pratats om) är förre detta förbundskaptenen Lars Lagerbäck. Givetvis frågade jag Tomas vad han tycker om Lars Lagerbäck som den hetaste kandidaten till att ersätta Jonas Olsson.

– Lars Lagerbäck hade säkert gjort ett bra jobb och han gillar ju träningsoveraller. Om han är det hetaste alternativet vet jag faktiskt inte, men det har ju inte diskuteras så många andra namn kring vår förening.

1 kommentar

  1. Så svårt har vi väl inte haft?? Senaste 3 bortamötena har alla slutat oavgjort och som bortlag är det en halv seger men inte för hemmalaget…

    Dessutom som IFK:aren är inne på är laget otroligt lättläst: stäng passningsvägarna till Hysén och undvik dra på sig för många fasta situationer framför eget mål så ska det inte vara något problem vad gäller släppa in mål – och så får vi hoppas allt släpper för Gerndt och han får sätta några strutar för 1-0 segrar är ett riskabelt projekt om man siktar på toppen (såg vi ju senast mot Elfsborg & sista minuterna mot Mjällby)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*