Jag är orolig-det ser för bra ut!

Supercupen är avklarad och HIF påbörjade säsongen 2011 som man avslutade säsongen 2010-med ett guld!

Tidigare har supercupen varit en trött tillställning för de närmast sörjande, men 2011 visade iallafall ett embryo till en svensk Charity Shield match. Det var förra årets två klart bästa lag som mötten och innget talar egentligen för att det inte ska bli likadant även 2011. Det är det som oroar mig.

Under många år så har man luttrats av bländande försäsonger som har slutat i fiaskon när väl allvaret börjar. Minns säsongen 2002? HIF sopade rent med allt och alla under försäsongen och skulle sen bara spela av premiären mot nykomlingen Landskrona BoIS.

Det monumentala fiaskot från HIF´s sida gav BoIS dess största framgång i modern tid. Det är därför en lyckad försäsong brukar oroa mig.

Men HIF 2011 och för den sakens skull 2010 är inte det HIF som jag har vant mig vid under många år, dagens HIF kan vända underlägen till seger, dagens HIF kan spela på konstgräs och dagens HIF verkar vara en väl fungerande lagmaskin ledd av Sveriges förmodligen mest underskattade och i förväg utskrattade tränare. Kung Conny fick sista skrattet under 2010 och det verkar inte som om det nyfunna erkännandet har stigit honom åt huvudet för humorn och glimten i ögat finns kvar där fortfarande, hans passning till Rolle efter presskonferensen på supercupen känns redan klassisk.

– Ska du bo kvar och pendla, eller hur ska du göra? Sade Conny och lämnade över ordet till den alltmer pressade Rolle Nilsson under presskonferensen apropå den illa dolda hemligheten att Rolle Nilsson ska träna FCK under 2011. Har svårt att förstå MFF supportrarnas upprördhet över Rolles val, MFF köpte själv loss Rolle Nilsson från sitt kontrakt i GAIS så att en klubb högre upp i “näringkedjan” gör samma sak är väl bara naturligt? Evolution som Darwin hade sagt.

För att stilla min egen oro så måste allsvenskan börja på riktigt och att då HIF fortsätter på den inslagna vägen från 2010. Då lugnar jag ner mig.

Fast sedan kommer ju sommaruppehållet med tillhörande  “Silly Season” där klubbar med välförsedda plånböcker kommer att rycka främst i våra anfallare men även i andra spelare-då blir jag orolig igen. Visserligen var alla nyförvärven under 2010 klockrena men någon gång måste väl även Conny, Reine och Jesper hugga i sten?

Jag tror det var den gode Anders Sjölin som för många år sedan myntade ett uttryck som kännetecknar en HIF supporter, man är en “Neggoröv” en sorts variant på den mer kända Murpy´s lag. Kan något gå åt helvete så gör det de vid värsta möjliga tidpunkt och med mest förödande konsekvenser för HIF. Som ett exempel så resonerar en Neggoröv så här:

Rasmus Jönsson säljs till en utländsk klubb för 50 miljoner. Klubben går sedan i konkurs och HIF får inga pengar samt att spelarlicensen fastnar i konkursboet. Rasmus dyrt inköpta ersättare floppar/långtidsskadar sig/visar sig ha samma fotbollskvalitéer som en långhårig babian på speed. Samtidigt vinner MFF dubbla guld kvalificerar sig för CL-gruppspel och HIF får nedflyttningskvala mot BoIS och förlorar.

Så resonerar en äkta Neggoröv.

Lyckligtvis börjar neggorövarna bli mer och mer sällsynta i och kring HIF. Jag ska bara komma över mina egna negativa tankar och njuta av en allsvenska 2011 som lovar så mycket gott.

Vi är på väg-mot ett SM-Guld?

2 kommentarer

  1. Ännu en stor skillnad med årets (samt förra årets säsong) jämfört med 2002: vi slipper möta BOIS i premiären -:)

    Visst kan man vaggas in i en falsk säkerhet & allt bara rullar på men som du säger tror jag säkert att Kung Conny har sätt att ta ner spelarna från sina höga hästar om de blir för uppblåsta…

    Sen tror jag att mycket kommer hända i samband med nästa transferfönster men MFF kommer bli minst lika hårt drabbade då man fortfarande inte har nya kontrakt på varken Molins, Hamad, Mehmeti eller Ricardhino – lägg därmed till Daniel Larsson som MFF med sitt ekonomiska läge inte har råd att neka ett bud på en gång till och så då Rolles framtid som grädde på moset för han lär ta tåget över bron!

    Då har HIF utifall både Rasmus & Gerndt försvinner (tämligen troligt) ett t.o.m. bättre läge med en tränare som kör vidare på inkört spår och därmed kommer nyförvärv mycket snabbare in i laget än i MFF;s fall med ny tränare till på köpet – men det är ju bara spekulationer men mycket intressanta sådana & fullt tänkbara…

  2. Även om min salig far våldsamt och upprört värjt sig mot uttrycket var det faktiskt en neggoröv han var; han spådde hösten -91 att först när hans barnbarnsbarn satt på äldreboendet skulle HIF bli allsvenskt igen. Han dog på försäsongen -92 och vi vet ju det slutade på hösten… inte p g a hans frånfälle, men har aldrig kunnat släppa tanken att han negativism påverkade vad han fick uppleva. “Fruktan realiserar det fruktansvärda”, som Bergman brukade säga.

    Tror det flesta ser nyktert och förhoppningsfullt på läget. Vi har ett av landets 2-3 bästa lag, men ett fjärde eller femte kan mycket väl ta hem guldet. För första gången i min livstid har jag dock ett stort lugn och förtroende för HIF. Det blir inga katastrofer eller förödmjukelser. Kan bara minnas den känslan en enda gång förra året: borta mot Örebro. På ett sätt har det aldrig varit härligare att vara HIF:are.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*