Italiensk media “Gigovic i slutförhandlingar med Genoa”

Armin Gigovic Foto: Johan Lilja

En proffsövergång, för Armin Gigovic, har varit ett hett diskussionsämne i flera månader och HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg har bekräftat att det finns aktiva förhandlingar med utländska klubbar. Nu kommer uppgifter, från italiensk media, att en övergång skall vara nära förestående

Det är sajten TMW som skriver att Serie-A klubben Genoa följt mittfältaren under en längre tid. Samma sajt menar nu att man är inne i slutförhandlingar där italienarna sägs ha vunnit kampen om 18-åringen före bla Anderlecht. Övergångssumman skall ligga på ca 3 miljoner Euro och kontraktslängden sägs landa på 4 alt 5 år.

Gigovic kom till Helsingborg från Landskrona BoIS och har, denna säsongen, spelat samtliga matcher i Allsvenskan. Proffssurret har pågått ett tag och redan i vintras omgavs han av flyttrykten, där klubbar som Wolverhampton, Amiens, CSKA Moskva och FC Köpenhamn sades vara intresserade. Men nu verkar det som att det blir Italien för en av HIFs främsta talanger på senare år.

De pågående förhandlingarna ska vara i ett slutligt skede och att det i sådana fall skulle vara en av de största affärerna i klubbens historia. 2011 såldes Alexander Gerndt till Utrecht för 33 miljoner kronor – ett rekord som står sig än i dag.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*