It ain´t over til´the fat lady sings….

Vi har lidit tillräckligt nu, så släpp ut kärringen och låt hennes pipa göra avslut på den här säsongen.

Den senaste segern kom på söderstadion (3/8) och efter det har vi nu åtta raka matcher utan seger. Skador och avstängningar må till stora delar varit förödande för säsongen, men frågan är om inte problemet egentligen ligger djupare än så.

Helsingborgs IF anno 2009 är inget lag som håller hög allsvensk klass. Just nu känner man sig oerhört tacksam för att vi hade flytet med oss under första halvan av serien annars vore risken stor att vi på allvar hade varit indragna i bottenstriden.

Ifjol spelade vi under långa stunder den vackraste fotbollen i allsvenskan enligt många. Dessvärre hade vi kanske inte alltid den poängutdelning som borde varit, men i år har situationen ironiskt nog fram tills nu varit den omvända.

Dagens match mot Halmstad var likt de flesta matcher på Örjans vall inte mycket att lägga på minnet. En sak som förbryllade dock var att både Henrik Larsson och Marcus Lantz inledde på bänken idag med motiveringen att de ej skulle klara av att spela en hel match. I efterhand borde man ändå inlett med dem båda från start för att sedan byta ut dem allt eftersom de tröttnade. Är övertygad om att matchen då hade sett väldigt annorlunda, samt att ersättarna tämligen enkelt hade kunnat komma in och stänga matchen.

Förvisso är det en del matcher kvar innan säsongen officiellt är slut, men man hoppas att det redan nu jobbas på en del förändringar inför nästa år.

Klubben ger verkligen inget sexigt sken utåt för närvarande. När flertalet klubbar stoltserar med nya arenor har man i Helsingborg ännu ej bestämt sig för vilken spade man önskar. Avhoppen i styrelsen de senaste åren har varit så många att det faktiskt stundtals varit svårt att hålla koll på vem som innehaft platserna. Ekonomin står som vanligt i fokus trots att det nu snart är tre år sedan vi borde varit skuldfria enligt tidigare utsago.

Värst av allt är ändå att vinnarskallen och envisheten som tidigare varit förknippat med klubben nu tycks saknas helt och istället för att utmana storlagen på flera plan, har man hamnat i en slags mellanposition. Inte bäst, men inte heller sämst. Lite så där äckligt svenskt som ordet lagom. Det må fungera i vissa delar av landet men inte här.  Det är ovärdigt att lag som Örebro och Häcken håller på att passera oss. Såväl på plan, som utanför.

Jag skulle ge vad som helst för att återknyta Åge Hareide som huvudtränare till klubben och då gärna med Bosse Nilsson, alternativt Hans Eklund som assisterande.

 Jag önskar att man omgående slutför kontraktsförlängningar med de spelare man vill ha kvar, samt intensifierar scoutingen så att man inför nästa säsong har truppen intakt i god tid innan premiären.  En tröst på en annars miserabel säsong vore att få se Henrik Larsson ytterligare ett år på Olympia.

Om Adama Tamboura finns kvar i truppen nästa år ser jag helst att man framöver betraktar honom strikt som vänstermittfältare, då han tyvärr ej håller i defensiven. Vem vet, kanske får vi se Erik Edman fylla den luckan ?

Ett annat önskvärt nyförvärv vore en explosiv kantspelare som kan ”göra sin gubbe” samt slå ordentliga inlägg. Otroligt egentligen att vi inte redan har den spelartypen.

Sist men inte minst, kan vi få ekonomin i balans och få diverse grupperingar inom publiken att dra åt samma håll så lär det bli ett betydligt mer underhållande 2010.

Sådär fröken Book, take it away…

9 kommentarer

 1. HIF har ingen kultur längre. Se på Kalmar och Göteborg där det sitter i väggarna numera. Där formar gamla spelare nya spelare in i klubbandan.
  Ingen är större än laget här.
  HIF har blivit en främlingslegion full av egon. Tyvärr.

 2. Bosse måste bort från föreningen! Ngt stinker surt ang alla skumma värvningar som han ligger bakom…. finns där ett egenintresse som döljs i mörker??

  En Hareide alt Baxter samt ny icke maktgalen orförande så kan det finnas ett ljus. Om inte – bara mörker! Var är den externa finansiären som sif sa fanns? Han måste ha fått kalla fötter eller??

 3. Säsongen är körd och att förändringar måste till känns ganska givet. Dock finns det ingen anledning att drabbas av panik nu enligt min mening utan låt Bosse avsluta säsongen. Låt därefter Åge ansluta snarast möjligt.

 4. Mike: Du får ursäkta, men det där är något av det dummaste jag någonsin hört och läst. När du sedan snackar att vi ska ha “en Baxter..” så visar det lite på vilken nivå du är insatt på. Är det någon tränare som bara agerat i egenintresse är det nämligen han.

 5. Mike.
  Djävla skitsnack.
  Vad är det för “skumma värvningar” du antyder??
  Ge ett enda exempel.
  Antingen talar man i klartext eller så håller man käften!!

 6. Copper – varför skulle jag ursäkta dig?
  Nivån jag är insatt på skulle jag gärna vilja diskutera med dig… Du hade blivit förvånad, tro mig!

  Somna om…

 7. @ Mike
  Är det något du vill ha sagt, eller att vi ska förmedla “så att det blir rätt”, är du välkommen att e-posta/ringa till mig så kan vi få svaren, så vi slipper “spekulera”? 🙂

 8. Mike: Du skriver ju bara samma dravel som alla DA-anhängare/BA-anhängare/Baxteranhängare gjort i ett par års tid. Istället för att insinuera och misstänkliggöra folk så kom med fakta. Då kanske det går att ta på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*