Reflektion från tv-soffan

Det är tungt nu… det är så in h-e tungt för tillfället. Inte bara för HIF-spelarnas del, även för oss frustrerade åskådare brdevid, oavsett om det gäller i tv-soffan eller på arenan. Det är tungt nu!

Att överhuvudtaget säga eller skriva något om första halvlek, eller matchen för den delen, känns ganska överflödigt. Jag tror att alla som såg matchen har precis samma tanke. Det finns inget som fungerar som ett lag för den allsvenska toppen. Det finns inget som fungerar för ett lag som slåss för europaplats. Det finns inget som fungerar alls för ett lag.

Det jag rent spontant kommer minnas från denna matchen, då det gäller någon liten form av positivitet. Det är Pär Hanssons kanonräddning på en märkligt fri och frispelad Olsson i HBK. DET var precis det jag efterlyste då jag med bestämdhet klargjorde att jag inte tyckte Bosse skulle peta honom inför denna matchen!

Dessvärre gick ju luften ur totalt då Pär får en olycklig sträckning och måste utgå precis efteråt…

Jag kommer inte att nämna något om reservlagsmålvaktens ingripande och spel. Vi såg alla hur det såg ut…

***

Många klagar på att vårt försvar är bedrövligt. Jag håller med, men jag håller inte med om de som utpekas som syndabockarna. Det är INTE Joel eller Marcus som är problemet i vårt försvar. Och det syntes med all tydlighet idag. Tamboura är rent ut sagt bedrövlig i sitt defensiva agerande under hela matchen. Wahlstedt är en osäkerhet varenda gång han inte slår ett ballonginlägg till motståndarförsvararna. Och till och med då är han en osäkerhet…

***

Ja och jo. Vi är grymt beroende av firma Lantz & Larsson! Säga vad man vill, men i andra halvlek syntes det skillnad på spel. Det blir mer lugn och mer säkerhet då dessa fältherrar äntrar spelet. Sedan kan man inte kräva för mycket idag av dessa, då bägge är precis tillbaka och saknar match och boll i kroppen.
Utan dessa två till nästa år? Ja då är HIF förpassade ner till ett kämpande bottenlag. Och istället för att utmana Elfsborg och IFK, får vi ställa oss på att bli bättre än BP och Häcken till nästa säsong…

***

Tåget har gått och vi var inte ens på perrongen när det for iväg. Nu känns det som om vi bara ska rädda vad som räddas kan av vår stolthet! Det är tungt nu…

11 kommentarer

 1. Håller med inte Ekstrand-Nilssons fel att vi släpper in så mycket mål, de har gjort några misstag men är oftast stabila. Tycker också ytterbackarna missar ofta, innermittfältarna är till exempel aldrig i position för att täcka långskott (Görlitz mål)

  Hoppas Henke och Lantz startar nästa och peta CA nu!

 2. Det är sorg o det är i helsingborg!Vad fan hände med denna säsongen!Tror dom flesta supportrarna ser ut som gigantiska frågetecken!Vad fan har hänt med di rö o blå!?!?!?!?!?…

 3. Joel och markus är inte mycket bättre än Adama!! Som jag sa innan säsongen vi måste få in nya försvarare i laget!!!!!!!
  Vet Bosse om hur man tränar försvarsspel??

 4. Ymer: Senast vi mötte Halmstad så släppte vi in tre mål…Vem stod i mål då?

  Förresten, var det Dannes fel att Adama missade bollen totalt?

 5. Målvakterna kunde inte göra mycket åt målen idag, dock glädjande att båda gjorde ett par riktigt bra räddningar. Dagens minus måste gå till Bosse som jag inte förstår för tillfället. Om nu Henrik och Lantz inte orkar en hel match, så måste det ändå vara bättre att starta med dem och ta kontroll över matchen för att senare (vid ledning) plocka ut dem. Ersättarna hade då fått komma in i ett gynsammare läge än vad som skedde idag. Eller fanns det någon annan orsak till att startelvan såg ut som den gjorde ?

 6. Bosse suger getpung som matchcoach. Inför nästa säsong måste både han och JJ bort från föreningen. Ta hit Hasse Backe tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*