Inför Västerås SK – Helsingborgs IF

Foto: Bjarki Tordarson
islänningen. Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson
Arnor Smárason lär vara en av de som startar på söndag, i en ny roll för islänningen.
Foto: Bjarki Tordarson

På söndag startar fotbollssäsongen på allvar för Helsingborgs IF och motståndet står Division 1-laget Västerås SK för, cupmatchen spelas på Swedbank Park i Västerås.

Västerås gick in i cupspelet förra helgen då de tog emot Halmstad på hemmaplan. Trots att det på pappret skiljer två divisioner och att det borde vara nivåskillnader var det hallänningarna som reste hem och hade ”vunnit en poäng”. Västerås var det bättre laget och efter nittio minuter var känslan att de hade förlorat två poäng mot allsvenskt motstånd.

Sportklubben som har ett förflutet inom elitfotbollen har de senaste säsongerna spelat i Division 1 Norra. Laget tränas av Leif Berg och Peter Markstedt. I laget finns där flera unga och spännande spelare, om jag skall peka ut en specifik så håll ögonen öppna på yttermittfältaren Simon Johansson, det är en framtidsman. De har även inför den stundande säsongen i Division 1 valt att låna in u-landslagsmålvakten Sixten Mohlin från Malmö FF.

Simon Johansson målskytt mot Halmstad senast (1-1 målet)  Foto: Tobias Barkskog
Simon Johansson målskytt mot Halmstad senast (1-1 målet)
Foto: Tobias Barkskog

HIF har i sin tur nästintill precis landat efter träningslägret i Portugal. De kommer att träna under fredagen och lördagen innan det är tid för matchdag. Laget har en bra försäsong i ryggen där man har gjort bra insatser mot Öster, Kalmar och Västsjälland. Henrik Larsson har satt sin prägel på laget och det syns att Helsingborg (äntligen) har en spelidé på plan igen.

En del spelare saknas fortfarande på grund av skador men mest troligt får vi i alla fall se nyförvärvet Astrit Ajdarevic i den vackra röda tröjan på söndag. Blir det mål i debuten?

HD:s Tomas Nilsson gissade på följande startelva:

Hansson
Smárason, Johansson, Björkman, Uronen
Lindström, Mårtensson, Pálsson, Wede
J. Larsson, Ajdarevic.

Undertecknad instämmer till största del med Nilssons elva, Nilsson har i regel alltid bäst koll när det gäller laguppställningar, men jag tror att Simovic skulle kunna ta en plats i anfallet.

Matchen spelas på Swedbank Park i Västerås klockan 14:00 på söndag den 1 mars.
Om ni inte köpt biljett er än och vill köpa förköpsbiljetter kan ni läsa om hur ni köper dem här.

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Jo, och Mårtensson/Palsson ihop centralt blir för defensivt så här tycker jag antigen Darjan eller Astrit borde ta en plats – men blir spännade se vad Henrik tänkt sig för startelva då jag kan tänka mig han inte är rädd för ge killar chansen från start oavsett tidigare efarenhet/speltid/kompetens…

1 trackback/pingback

  1. Rätt svar i veckans tävling – Peter Markstedt | | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*