Fraktion: Helsingborgs äldre

Helsingborgs Äldres flaggor på en match. Foto: Helsingborgs Äldre
Helsingborgs Äldres flaggor på en match.  Foto: Helsingborgs Äldre
Helsingborgs Äldres flaggor på en match.
Foto: Helsingborgs Äldre

Det finns en del fraktioner. En av dem är Helsingborgs Äldre, en fraktion för de äldre supportrarna. Allt Om HIF tog ett snack med Nicklas Pettersson, medlem i fraktionen.

—-

Nicklas Pettersson på semester.  Foto: Privat
Nicklas Pettersson på semester.
Foto: Privat

Vem var initiativtagare till uppstarten av fraktionen?

Det var flera personer som hjälpte till att starta upp Helsingborgs Äldre. Fraktionen startades av flera skäl, ett var att vi saknade det här med att folk har matchtröja på matcherna. Det var också att vi ville stå för en positiv supporterkultur.

Varför just namnet Helsingborgs äldre?

Tanken var först att det skulle vara för oss som är lite äldre, men sedan har det varit yngre supportrar som pratat med oss och sedan valt att följa med på tåget.

Hur många medlemmar är det i Helsingborgs äldre?

För närvarande är det 72 medlemmar inom fraktionen, men vi räknar med att öka med några till under året. Jag tror att det blir så för man träffar alltid nytt folk på bortamatcherna och då blir det att man pratar om alla olika fraktioner.

Vad står er fraktion för vad gäller supporterkultur?

En positiv supporterkultur. Varje individ tar ansvar för sina egna handlingar, ingen bestämmer över någon annan och det finns inte någon utpräglad ledare i gruppen, istället är alla med och påverkar.

Finns det några uppsatta mål inom fraktionen, vad vill ni uppnå?

Vi vill fungera likt ett kompisgäng som blir större och större och fånga upp de personer som vill resa till bortamatcher men inte vill resa själva. Det finns diskussioner om framtiden, vi växer ju hela tiden, men jag vet inte om det finns några utpräglade mål sådär. Men en sak som vi har pratat om är att vi hade velat fylla en buss i Kärnans regi med Helsingborgs Äldre, det vore kul om det gick.

Avslutningsvis, vad skulle du säg gör just er fraktion så unik?

Man känner sig aldrig ensam, det finns alltid folk med från fraktionen på bortaresorna och vi har våra samlingar och så, det känns riktigt kul faktiskt.

—-

Lite mer information om Helsingborgs Äldre

Helsingborgs Äldre är en supportergrupp till Helsingborgs IF, de som tillhör gruppen ville skapa en grupp för de som fortfarande tycker att det är okej att verbalt stödja laget trots att man blivit lite äldre. Även om ”Äldre” ingår i namnet spelar åldern ingen roll, unga som gamla är välkomna i gemenskapen.

Gruppens motto är: ”Lite äldre men mycket bättre”

Tanken med Helsingborgs Äldre är att skapa ett forum där personer inom gruppen kan hålla kontakten och komma med förslag på aktiviteter inför hemma- och bortamatcher som Helsingborgs IF spelar.

Om man vill bli medlem i fraktionen gör man en medlemsförfrågan på deras Facebooksida. Ifall man blir accepterad av administratörerna betalar man en medlemsavgift á 100 kronor, dessa pengar går oavkortat till flaggor med mera.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*