Matchreferat: Eskilsminne – HIF Akademi

Eskilsminne visade att man är en division högre när man på torsdagskvällen besegrade HIF Akademi med 2-0 på Harlyckan.

Matchen öppnade annars ganska jämt och spelet böljade åt båda håll. I femte matchminuten hade akademin ett farligt skott efter hörna som akademins utlånade målvakt Måns Lagmark räddade. I mitten av första halvlek kom Eskil fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som styrdes strax utanför målvaktens högra stolpe. Akademin var sedan tvungen till ett tidigt byte, troligen pga skadekänning. Backen Jon Birkfeldt linkade av i 35:e minuten och ersattes av Jonathan Larsson. Därefter tog Eskil över kommandot helt och höll kvar i det i princip resten av matchen. Men första halvlek slutade mållös.

Eskilsminne var ett nummer för stort under torsdagskvällen Foto: Emil Carlsvärd
Eskilsminne var ett nummer för stort under torsdagskvällen

I början av andra kom dock målet. En högerhörna från Robin Kacaniklic letade sig ända fram till bortre stolpen där mittbacken Johan Stolt ganska obevakad, efter taffligt försvarsspel, kunde nicka in 1-0 till Eskilsminne. Därefter kom akademilaget upp ett antal gånger och fick till ett par skott, men det mesta blev bara till halvchanser. Istället avgjorde Eskil i 59:e minuten genom en straff som anfallaren Niklas Hermansson säkert satte efter att Peter Milata blivit fälld. Därefter kunde aldrig Akademin riktigt hota, Eskil var snarare närmre ett 3-0-mål än ett reduceringsmål från gästerna. Bland annat fick de gulblårandiga ett friläge i slutskedet av matchen, som dock rensades undan vid mållinjen.

I HIF Akademi utmärkte en del spelare sig positivt. Yttermittfältarna Yonathan Getachew och kapten Alex Fioretos var bra matchen igenom, där Getachew ofta visade sina fina tekniska färdigheter. Fioretos var en viktig spelpunkt under hela matchen och mycket av akademins spel gick genom honom. Inhopparna gjorde även ett gott jobb, där framförallt anfallaren som kom in var intressant. Undertecknad har tyvärr inte kunnat uppfatta hans namn, men han såg onekligen spännande ut med en bra speed och fin teknik.

Eskilsminne – HIF Akademi 2-0 (0-0)

HIF Akademis startelva: Kalle Joelsson – Jon Birkfeldt, Felix Bindelöv, Jonatan Olsson, Niklas Svensson – Yonathan Getachew, Yasser al-saadi, Rasmus Lindgren, Alex Fioretos – Jesper Lundborg, Arton Jazari

Avbytare: Vlad Madaras, Jonathan Larsson, Christian Rasmussen, Charlie Weberg, Love Ohlander, Hassan Charour, Ahmed Abed.

Eskilsminnes startelva: Måns Lagmark – Mikael Berglund-Bengtsson, Johan Stolt, Marcus Andersson, Rasmus Ewertz – Robin Kacaniklic, Philip Petersson, Peter Milata, Jonathan Levi – Niklas Hermansson, Erik Kronholm

Avbytare: Robin Book, Daniel Björnberg, Mathias Unkuri, Alexander Zaim, Filip Ottosson