Inför Västerås-HIF

210607 Helsingborgs Benjamin Acquah under en träning med Helsingborg den 7 juni 2021 i Helsingborg. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0033

HIF åker till Västerås på söndag inför ännu en viktig sexpoängsmatch

HIF åker till Västerås på söndag för en väldigt viktig match i toppstriden. Efter en lite knackig start har Västerås repat mod och blandat sig i den jämna kampen på den övre halvan i tabellens mittskikt. Laget som blev sjua i superettan i fjol, tippades av Aoh att hamna på en femteplats i år. Efter en sensationellt stark försäsong trodde många experter att laget skulle tillhöra den absoluta toppen i årets serie. Västerås vann sin grupp i svenska cupens gruppspel efter segrar mot Malmö FF 2-1  och GAIS 3-0, och oavgjort 0-0 mot Halmstad BK. Sen slog man Degerfors med 4-3 och åkte ut mot Häcken med 0-3. I övriga träningsmatcher har man vunnit mot Akropolis 4-1 och IF Sylvia 2-1, spelat oavgjort mot Sollentuna 1-1 och förlorat mot Sirius 1-2 och Vasalund    0-3.

Peter Markstedt har en bakgrund i såväl Västerås som HIF
Foto: Leif Berg, Västerås SK

Västerås SK har spelat fyra säsonger i allsvenskan. Den senaste säsongen var 1997 då VSK-profilen Lennart “Liston” Söderberg tränade laget. Västerås ligger på 37:e plats i den allsvenska maratontabellen, och har spelat 39 säsonger i landets näst högsta serie. Kända profiler som kommer från Västerås är bl a Victor Nilsson Lindelöf, Pontus Kåmark, Stig Fredriksson, Daniel Majstorovic och den f d HIF-spelaren Peter Markstedt.

Laget tränas av Thomas Askebrand, och har inför årets säsong värvat försvararna Viktor Steen (Fagersta), Samuel Sörman (Skövde AIK) och Gustaf Lagerbielke (Sollentuna), mittfältarna Simon Gefvert (Sirius), Jesper Merbom Adolfsson (Motala AIF), Amir Ibrahimovic (IFK Skövde) och Olle Edlund (IK Freij) samt luft upp de egna U 19-spelarna Elis Wahl (målvakt) och Anders Hellbom (mittfältare).

I de två senaste seriematcherna innan EM-uppehållet spelade Västerås 0-0 hemma mot Öster, samt förlorade med 0-1 mot GIF Sundsvall borta. Laget  ligger just nu på nionde plats, med två matcher fler spelade än HIF, men en poäng bakom. HIF vann med 1-0 hemma mot Akropolis i söndags efter en stabil men inte särskilt underhållande match. Matchen i Västerås på söndag är en av många sexpoängsmatcher eftersom serien är så jämn på den övre halvan. Läget i HIF-truppen är bra. Nyförvärvet Benjamin Acquah som fick en smäll senast och gick av, var återställd på träningarna i veckan. Wilhelm Loeper är åter från avstängning och Andreas Granqvist, såväl som övriga i truppen har varit i full träning hela veckan. HIF behöver få bättre snurr på offensiven, för man skapade inte särskilt många målchanser senast, även om taktiken med van den Hurk som bollvinnande tillbakadragen anfallare bakom Assad al Hamlawi på topp, såg bra ut. Det som saknas är fortfarande bolltempo och speed på den sista fjärdedelen för att skapa längre anfall. Men med Wilhelm Loeper tillbaka får man in en snabb wingplayer på högerkanten, plus att Acquahs inhopp såg väldigt lovande ut senast.

Mer om Västeråsmatchen avhandlar vi i den senaste AOH-podden som ni hittar nedan

 

Bli stödprenumerant till AOH

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*