Lennartsson om nyförvärvet: “En viktig pusselbit”

210515 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Öster den 15 maj 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0055

AOH fick som vanligt en kort pratstund med Huvudtränare Jörgen Lennartsson om det senaste nyförvärvet och matchen mot Västerås imorgon.

Tankar inför imorgon?

” – Det ska bli kul. Vi har Fem raka segrar. Vi har bra självförtroende, mycket glädje, de flesta är friska, vi är hungriga på segrar och vi känner att vi har hittat vissa nycklar i spelet. Det går åt rätt håll känner vi. Vi är långtifrån nöjda med allt på något sätt , vi har fortfarande en hel del saker som vi kan utveckla men det går åt rätt håll.”

Vad är det du vill utveckla?

” – Det mesta i vårt spel. Vi behöver skapa fler målchanser. Vi behöver bli ännu vassare i sista tredjedelen, vi kommer rlativt enkelt till sista tredjedelen men vi behöver bli ännu vassare i den delen av spelet för att skapa ännu mer målchanser. Det är viktigt att när vi utvecklar vårt offensiva spel att det inte blir på bekostnad av defensiven.”

Vad kan du säga om Västerås?

” – Det är ett stabilt lag, ganska tunga, 3-5-2 lag, välorganiserade. två farlaga forwards, inte minst viktor Prodell som är vass i inläggsspelet och i straffområdet. Han är allra bäst i målområdet för där gör han de flesta av sina mål. Det är en spelare som vi respekterar mycket, han är både taktiskt smart och i avslutningen.”

Tidigt under Lördagen blev det klart att HIF värvar den 25-årige anfallaren Rasmus Karjalainen. Lennartsson är nöjd med nyförvärvet som han ser som en ersättare till Max Svensson.

Rasmus Karjalainen, vad kan du säga om honom?

” – Det är en direkt konsekvens av att Max blev såld, både positionsmässigt och ekonomiskt. En ersättare till Max i den rollen han hade på slutet. En djupledsgående nummer Nio forward som är stark i djupledslöpningar, i inläggsspel, ganska fysisk forward som gillar att löpa i djupled, bra avslutare och bra skott. Dessutom en väldigt verbal spelare, vissa ledaregenskaper som vi har sett är viktiga.”

” – En som vi tror kan bli en viktig pusselbit när Max försvann.”

Inför morgondagens match saknas Viktor Lundberg som i närtid förväntas få tillökning i familjen och stannar därför hemma. Rasmus Karjalainen kommer inte heller vara med utan är tillgänglig till nästa match. Därför ser det ut som att Adam Kaied lär bli den som ersätter Viktor Lundberg på Högerkantspositionen medan resten av startelvan lär bli den samma som mot Akropolis med den lilla färändringen att Wilhelm Loeper kommer tillbaka som vänsterytter.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*