Inför Vasalund-HIF med Kebba Ceesay: “Jag var extremt besviken att vi inte lyckades säkra kontraktet”

200830 Helsingborgs Kebba Ceesay och Djurgårdens Edward Chilufya under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Djurgården den 30 augusti 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0048

Efter 4-0 hemma mot Falkenberg förlorade HIF med 2-0 mot Trelleborg på Vångavallen, vilket gör att ett avancemang till Allsvenskan ser mer och mer osannolikt ut. Vasalund står för nästa motstånd när HIF nu reser norrut, i jakten på revansch efter debaklet i Skånederbyt senast. Kebba Ceesay spelade i HIF under hösten 2020, och har sedan dess anslutit till Vasalund från IK Sirius. Vi på AOH tog kontakt med försvararen inför matchen.

Du kom till HIF på lån från IK Sirius under hösten 2020. Hur såg den dialogen ut?

Det gick väldigt snabbt. Jag kom ihåg att jag fick ett samtal om att HIF var intresserade bara kvällen innan jag åkte ner till Helsingborg, och med tanke på min situation i Sirius och den förre tränaren så kändes det som en bra lösning vi hittade. Jag hade träning med Sirius, packade och körde ner till Helsingborg. Jag kom fram vid två på natten, och några timmar senare träffade jag sedan ‘Granen’ och Olof Mellberg och hade min första träning.

HIF var i en mycket pressad situation. Hur gick dina tankar kring det när du anslöt?

Jag har mött HIF många gånger över åren, och jag tycker det är en fin förening som förtjänar sin plats i toppen av Allsvenskan med tanke på historiken och allting. Det är en större klubb än Sirius, och att jag då kunde få chansen att hjälpa laget klara kontraktet kändes stort för mig.

Trots allt blev det nedflyttning. Hur upplevde ni spelare det?

Alla tar det på olika sätt men personligen var jag extremt besviken och frustrerad, trots att jag bara varit där i tre månader. Det kändes som jag hade varit där längre, och efteråt gick man och tänkte på hur man inte lyckades ta kontraktet och besvikelsen det innebar för klubben och fansen. Att åka ur 2016, lyckas komma tillbaka men sedan inte lyckas etablera sig igen är såklart tråkigt, men jag tror att man kommer ta sig upp igen och vara där klubben förtjänar att vara.

Nu är du i Vasalund. Hur har ni upplevt er säsongsinledning? 

Det har varit en tuff inledning men samtidigt väldigt lärorikt, framförallt för de yngre spelarna. De vann Division 1 ganska lätt, och då kan det vara bra att få en reality check när man kommer upp i seriesystemet. Just nu handlar det om att vara stabil och klara kontraktet i Superettan, sedan kan man jobba vidare. Jag tror väldigt mycket på det här laget, som innehåller många unga spännande spelare som är påväg uppåt i sina karriärer.

Vad har du tyckt om HIF:s säsong så här långt?

Om jag ska vara ärlig så har jag inte följt HIF på det sättet och vet inte exakt var de ligger i tabellen. Det är tufft att åka ur en serie och det tar tid att bygga ett lag, men HIF har två bra tränare och grymma fans bakom sig vilket bådar gott. Man vill såklart att HIF ska ta sig upp i Allsvenskan så snart som möjligt för det förtjänar klubben, men nu är jag Vasalund-spelare så då kommer jag naturligtvis köra hårt för att förhoppningsvis besegra HIF.

Slutligen, vad tror du om onsdagens match?

Vi vann vår senaste match med 4-2, så jag tror matchen mot HIF blir tajt men att vi vinner. Vi behöver poängen så vi kommer vara desperata, och i Superettan kan alla slå alla.

För intervjun i sin helhet, gå in och lyssna på det senaste avsnittet av AOH-podden!

https://shows.acast.com/AOH-Podden/episodes/aoh-podden-14-rehab

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår täta bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*