Att ha ett förflutet i HIF och sen försöka ge sig på ett tränaruppdrag, på Listerlandet, har ännu en gång visat sig vara en olycklig kombination

Förra året kom Mjällby femma i Allsvenskan men ändå lämnade den förre HIFaren, Marcus Lantz, sitt uppdrag. Sedan dess har han letat efter ett nytt uppdrag. Dock utan framgång. Nu får även hans ersättare se sig om efter ett nytt jobb

Christian Järdler tog tillsammans med Alf Westerberg över som tränarduo i Mjällby inför säsongen. Efter tretton spelade matcher ligger Mjällby näst sist i tabellen på tio poäng. Nu väljer klubben att agera och under tisdagskvällen stod det klart tränarduon sparkas.

– Det är väldigt tråkigt att vi tvingats ta detta beslut och det är något som vi helst hade velat undvika. Både Christian och Affe är ambitiösa tränare som har jobbat hårt under sin tid i Mjällby AIF och är fantastiska människor som hjälpt oss utveckla klubben på flera plan. Fotboll handlar dock i slutändan om att vinna fotbollsmatcher och vi har under den senaste tiden haft intensiva diskussioner om vad som är rätt väg fram nu, säger Fredrik Danielsson till klubbens hemsida.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår täta bevakning av världens finaste förening!

Föregående inlägg Inför Vasalund-HIF med Kebba Ceesay: “Jag var extremt besviken att vi inte lyckades säkra kontraktet”
Nästa inlägg Vasalund-HIF: Medioker insats, men tre tunga poäng