Inför Varberg-HIF med Adil Kizil “Det blir viktigt att vi är noga i vår taktiska plan”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Endast tio omgångar återstår nu av Allsvenskan, och HIF har så här långt endast lyckats samla ihop 18 poäng. Senast tog man en välförtjänt poäng med sig från Tele2 Arena efter att ha gjort en bra match mot Hammarby, trots alla skadebekymmer. Nu väntar ännu en bortamatch, denna gången med Varbergs BoIS som motståndare. Kan HIF spräcka nollan vad gäller bortavinster i kvällens match? Den frågan samt flera andra ställde vi till HIF:s chefsscout, Adil Kizil, inför kvällens match.

En poäng senast mot ett spelskickligt Hammarby. Hur ser ni på den matchen så här i efterhand?

Vi kände ändå att vi lyckades störa dem en hel del. Grabbarna slet väldigt bra och kom tillbaka från underläge två gånger, vilket gjorde att vi kunde få med oss en poäng från matchen vilket ger oss styrka. Vi kände under hela matchen att där fanns möjligheter om vi tog rätt beslut när vi väl vann bollen, och det var också så vi gjorde våra mål då det gick fort från bollvinst till målchans. Totalt sett var det en stark poäng.

Hur går tankarna i truppen nu när det endast återstår tio matcher och tabelläget ser fortsatt prekärt ut?

Alla är medvetna om läget vi är i, men samtidigt känner vi att vi är på uppåtgående den senaste tiden. Resultaten har också varit bättre här på slutet även om de så klart inte varit optimala alltid. In i de sista tio matcherna tar vi med oss att vi har varit svåra att slå på sista tiden, vilket är något fortsätta med, samtidigt som vi så klart också måste plocka fler vinster.

HIF har revansch att utkräva efter den Allsvenska premiärförlusten
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0008

Hur ser truppläget ut inför kvällens match?

Det är lite bättre. Det är inte helt hundra ännu, men det är iallafall på väg åt rätt håll.

Varberg förlorade mot Falkenberg senast. Hur ska ni kunna straffa dem ikväll och ta tre välbehövliga poäng?

Varberg är ett lag som har överraskat i år. De spelar med mycket energi och omställningar så det blir viktigt att vi är noga i vår taktiska plan, samtidigt som vi utnyttjar det vi är bra på. Gör vi det finns det stora möjligheter för oss att få med oss alla tre poängen från matchen ikväll.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*