Inför Trelleborgs FF – med P-O Ljung

Derbyskandalen i Malmö kommer dessvärre mestadels att bli ihågkommen för att en malmösupporter tog sig in på plan och attackerade Pär Hansson. Dessförinnan bjöds publiken på 30 min sprudlande anfallsfotboll och flertalet menade på att det så här långt i allsvenskan var den bästa matchinledning som skådats, samt att matchen hade alla ingredienser till att bli en modern klassiker.
– Vi var i god form och hade en positiv känsla inför matchen. Trist att det slutade som det gjorde.

På bortaläktaren var målfirandet fortfarande igång när fokus plötsligt flyttades till andra planhalvan. P-O berättar att han uppfattade mannen som tog sig in på plan i ett tidigt skede, men att allt kändes som om det gick i ultrarapid.
– Han blev nog själv överraskad att han lyckades komma förbi säkerhetspersonalen så enkelt. Vid ett tillfälle såg det ut som om han inte visste vad han skulle ta sig för, sen styrde han stegen mot Pär.

Var det någonsin aktuellt att fortsätta matchen?
– Nej, det var ett enkelt beslut och det är bra utav Malmö att rakryggat gå ut och säga att man accepterar påföljderna. Nu får vi bara hoppas att nödvändiga åtgärder tas så att vi slipper uppleva något liknande igen. Det goda måste segra.

Nytt skånederby väntar imorgon, denna gång mot Trelleborg i cupen. Drygt 4500 biljetter är sålda på förhand och intresset för cupen känns inte så hett i Sverige.
– Jag håller inte med där. Det klankas ofta ner på intresset för cupen, men vi minns ju alla finalen på söderstadion. Tidigare under säsongen hade Ängelholm svenska mästarna AIK på besök, och när vi i förra omgången mötte BoIS var det också gott om publik. Så cupen lever i allra högsta grad.

TFF har haft en bra period, men förlorade lite överraskande nu senast mot Syrianska.
– De har blandat och gett hittills i år, precis som de brukar göra. De är väldigt duktiga på att försvara sig och ställa om snabbt till anfall, något de gjorde föredömligt mot IFK Göteborg. Sedan när de då möter ett lag som Syrianska och själva förväntas styra matchen, så misslyckas de inte helt oväntat.

Enligt HD.se, ersätter Johan Eiswohld imorgon Ardian Gashi, i en annars oförändrad startelva. Truppen senast mot Malmö innehöll 19 man, men reduceras inför morgondagen med Mohamad Ramadan, som är aktuell för spel med Ängelholm.

Efter söndagens match väntar drygt två veckors uppehåll till nästa match, då GAIS gästar Olympia. Det blir ett kärt återseende för de två före detta HIF-spelarna Alvaro Santos och Razak Omotoyossi.

Kommer uppehållet lägligt i år?
– Med tanke på den form vi är i så skulle vi nog allra helst vilja köra på, men visst skall det bli skönt med lite ledighet. Det ger oss alla en chans att återhämta sig och vissa kan verkligen behöva det.

Avslutningsvis, blir det något folk på Olympia imorgon då?
– Vi hoppas på det, samt att vi kan bjuda dem på riktigt god fotbollsunderhållning. Så se nu till att komma upp imorgon, så gör vi cupen levande – tillsammans.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*