Peter Larsson inför sitt fjärde Skånederby

Den 18-årige huligan som fick för sig att hoppa in på plan och slå till Pär Hansson i matchen mot MFF i tisdags fick känna på Peter Larssons brottarsving. Därefter avbröts Peters tredje Skånederby på grund av huliganens agerande. Dock står det ännu ett Skånederby och knackar på dörren, denna gång mot Trelleborgs FF i Svenska Cupen på söndag. Förhoppningsvis kommer den matchen kunna spelas utan någon huligan…

Det var en bedrövelsens kväll i tisdags. Skånederbyt MFF- HIF fick avbrytas på grund av att ett knallskott kastades in på plan som landade bara 7-8 meter från Pär Hansson, så att denne fick hörselskada, samt att en huligan sprang in på plan och knuffade till Pär. Peter Larsson fördömer denna händelse.

 – Det är såklart att sånt får inte hända. Det är sjukt att några personer kan förstöra, så mycket. Just en sådan kväll med derby, 24 000 på läktaren och halvtimmes riktigt bra spel. Så det är riktigt tråkigt.

HIF tog ledningen med 1-0 genom Rachid Bouazoun efter 30 minuter. Då brast det för huliganen som Peter först trodde var en funktionär som skulle hjälpa Pär.

 – När jag kom joggande hem efter vårt mål så såg jag att Pär satt ner på huk, så började vi jogga hem mot honom. På vägen dit så såg jag någon som klättrade in, det gick så långsamt när han klättrade in så min första tanke var att det var någon funktionär eller någonting, om han skulle hjälpa eller någonting.

 – Men när jag kom närmre så insåg jag att det inte var det, att det istället var någon MFF- supporter som var på väg mot Pär, sen försökte jag bara få väck honom från Pär.

Huliganen började först jogga och sen saktade han ner när han kom närmre Pär Hansson. Markus Holgersson stod bredvid Pär och vädjade med händerna till huliganen, att denne skulle ta det lugnt, vilket Peter också trodde var fallet, att huliganen inte skulle göra något.

– Sen vet jag inte om han själv inte visste vad han skulle göra när det kom fler som skulle ta väck honom. När jag såg att han gick på Pär, då blev jag lite sådär att man vet inte vad han kan göra, vad tanken var med det, om han skulle slå Pär eller någonting, det vet man ju inte. Då tänder man ju till liksom, då blev jag förbannad och kastade ner honom.

Till fotbollen. HIF spelar ännu ett Skånederby på kort tid, denna gång mot Trelleborg i Svenska Cupen på söndag. 

– Det blir kul, det är Skånederby igen ju. Inte samma storlek som ett Skånederby mot Malmö, men ändå. Trelleborg förlorade nu senast (0-1 mot Syrianska) men de har rätt bra form faktiskt, så det kommer bli en tuff match. Vi satsar ju på cupen så det är en viktig match för oss.

 – Det är en turnering och det är ju alltid en titel också, vi vill ju vinna allting som vi ställer upp i, såklart. Det ger ju en Europaplats också, om man vinner cupen, om man då inte kvalificerar sig genom Allsvenskan, så det är oerhört viktigt.

– Cupen har väl inte den status i Sverige som i andra länder. Just från media och fans så är det inte lika stort. Men vi spelar bara på fullaste allvar nu.

Det är första gången för Peter som han spelar i en Skåneklubb, därför är Skånederbyn något nytt för honom, inte minst mötena mot Malmö FF Det märkte han inte minst av inför sitt första Skånederby lagen emellan i Supercupen tidigare i vår, en match som HIF vann med 2-1. 

– Då märkte jag ju på snacket runtomkring att det är oerhört viktigt, både för lagen, att det är viktigt för HIF att slå Malmö. Speciellt också för fansen är det väldigt viktigt. Jag kommer ihåg när jag var i FC Köpenhamn och det var Köpenhamnsderby mot Bröndby, som supporter är det nästan viktigare att vinna de matcherna än att vinna ligan, så viktiga är dem ju. Det blir ju extra krydda i de matcherna och på läktarna blir det ju härlig stämning. Vi spelare taggar också till lite extra just med publikens stöd och så vidare, avslutar Peter.

2 kommentarer

  1. Hehe, jag märker att jag är dålig på att komma ihåg resultat. Sorry, tack för påpekandet. Det är redigerat nu. Jag kommer ihåg att Marcus Nilsson och Erik Sundin gjorde mål för HIF i den matchen, nu när du sa att det blev 2-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*