Inför Trelleborg

Stämningen tycks vara på topp, så här dagen före det lilla Skånederbyt.

Imorgon kväll klockan 19, när domare Jonas Eriksson blåser igång ännu ett Skånederby, är det dags att återta serieledningen. Gästerna, anledda av den karismatiske och evigt kisande Tom Prahl, har så här långt haft en nästintill osannolik otur med skador. Man parkerar för närvarande på en tiondeplats i allsvenskan, med tre poäng upp till sjätteplatsen, men även med bara tre poäng ner till kvalplats.

De tre senaste mötena på Olympia har samtliga slutat oavgjort, även om HIF dessförrinnan hade fem raka segrar. En förväntad matchbild är att TFF kommer att försöka krympa ytorna för hemmalaget, samt försöka ställa om snabbt och kontra.

Det gäller för HIF att direkt ta kontroll över mittfältet och att tillämpa variation i anfallsspelet, annars är det stor risk att man blir för stillastående och förutsäg-bara för motståndarna. Helsingborg får klara sig utan Holgersson, Lantz och Ekstrand, som samtliga är avstängda. Erik Wahlstedt ersätter på högerbacken, medan Patronen går in i mittförsvaret och May tar hand om den centrala mitt-fältsplatsen, så lyder i vart fall de första rapporterna efter dagens träning.

I övrigt noterades det att Mattias Lindström testar österländsk läkekonst på sina vader, att Samuel Aziz var nyklippt och att Marcus Lantz tycks ha alldeles för kul, för att vi skall tro att han inte kommer att vara kvar nästa år.

6700 biljetter var sålda igår enligt den officiella hemsidan och nog vore det märkligt om publiksiffran trots allt inte hamnar runt 10000, när serieledningen (skall) återtas.

1 kommentar

  1. Som sagt, det vore väldigt konstigt om inte det blir över 10000 på läktaren… Vi får inte tappa greppet.

    Mvh
    en med biljett till matchen den 15 september 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*