Reflektion från Tv-soffan

Jaha, då var vi (inte helt oväntat) SERIELEDARE igen! Men oj oj oj oj vad målchanser det sumpades idag.

Det kändes ganska lugnt och säkert redan från första början. Allt snack om att TFF skulle vara svåra, omöjliga och i jädrigt bra form, det såg jag inte ett dyft utav. HIF kontrollerade matchen från minut ett och släppte endast till en och annan halvchans till Trelleborgarna. En bra dag på jobbet…om det inte hade varit för alla dessa missade klara målchanserna. Jag vill inte gå vidare på det mer än så, det är ren och skär otur, sånt som händer, inget annat.

Gerndt övertygar mig mer och mer att han passar in i HIF. (Jag var mer tveksam till det innan han anslöt till laget). Ett påpassligt måltjuvsmål. Härligt! Och nu när Avdic försvinner från Elfsborg (?), så kommer vinnaren av årets skytteliga komma från HIF och heta Alexander Gerndt.

***

Lysande pass från Wahlstedt, by the way.

***

Nu ska de bli kul att se de leende malmöiterna börja jaga igen då…

***

Otroligt starkt att kunna föra matchen och kunna spela så som HIF gjorde, trots tre hyfsat stora avbräck från den ordinarie startelvan. I min bok tyder det på att truppen är jämn och bred. Och i min bok visar det att grundspelet är så väl inpräntat i alla spelare i truppen att det skulle inte spela någon roll vem som spelar och var de spelar. Jag är imponerad.

***

Marcus Lantz fick svara på frågan om sin kontraktssituation i direktsändningen på Canal Plus. Det är tio matcher kvar, sedan blir det…?
Men oavsett var Lantz hamnar, så unnar jag han en medalj i November.

***

Bäst idag: Lindström

***

Jag förstår inte varför inte ALLA kan se storheten i Rasmus Jönsson? Hans arbete, hans rörelser, hans passningar, hans förflyttningar ger ju enorma fördelar till sina lagkamrater. Jag hoppas, hoppas att vi kan avsluta denna månad utan att någon europa-klubb kommer och köper upp honom!

5 kommentarer

  1. Om Rasmus har lite kyla, vilket jag tror han har, så lämnar han först efter säsongen. När det gäller Lantz så känns det redan avslutat, vilket i sådant fall är beklagligt. Skönt då att May och Gashi, med backup av Khalili och Bergholz finns att tillgå.

  2. Rasmus är väldigt viktig i HIFs spel. Jag tor precis som ovan att han stannar till nästa sommar innan han går. Vilket också vore bra för honom. Han skall hitta en proffsklubb där han får samma roll och han behöver bli lite jämnare lite mer ego o lite tuffare. (tänk om han haft lite mer killer och gått på skott oftare)

  3. Gerndt har övertygat fler tvivlare -:) men framför allt gillar jag honom för att vi nu har en kille som har en chans att vinna en nickduell för där kommer både Rasmus & Sudden till korta…

    Visst var TFF inte jättefarliga men tycker HIF sjönk ner för tidigt i andra halvlek (1-0 är ingen STOR ledning…) och bjöd in Söderslättspågarna i matchen

    Kanske det täta matchandet som sätter sina spår? DIF-matchen låg nära förra & nu bara 3 dagar till ÖSK medan MFF fått mer vila – är det Madsen som spökar i bakgrunden hos Lagrell för någon har bestämt att HIF ska få tuffaste förutsättningar det mesta av tiden…

  4. Wahlstedt har väl inte slagit ett bra inlägg på de sensaste 4 åren. Så slår han till med ett riktigt fint inlägg. Vad hände med de underskruvade ballongerna? ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*