Att jaga eller jagas?

Sitter och småskrattar lite för mig själv när jag läser nätbilagan av Sportbladet och den oklanderliga* krönikören Alfelt.

Nu handlar resten av säsongen enbart om jakten på Helsingborg och striden om guldet. Tabelläget motiverar egentligen inte det, men just nu känns det som att varje match är en ödesmatch för Helsingborg medan Malmö jagar med ett leende på läpparna.”

Varje match är en ödesmatch för HIF?
– Ja, herr Alfelt. I det perspektivet så är ALLA matcher ÖDESMATCHER för ALLA lag?

Malmö jagar med ett leende på läpparna?
– Tveksamt, tveksamt? När man jagar bör man anstränga sig och då förbyts det leendet till en grimas, som i och för sig herr Alfelt kanske tolkar som ett leende?

Alltså, det bör väl klargöras och fastställas en gång för alla nu? VEM tror på fullaste allvar att det skulle vara ENKLARE att jaga än att bli jagade?

***

Vad har herr Alfelt mot Helsingborgs IF egentligen?

***

HIF har under hela säsongen spelat med harmoni och ett leende på läpparna. De har (vad som händer för alla lag i alla serier, i alla länder) fått en tillfällig downperiod. Tillfällig säger jag för att det är min övertygelse. Med det grundspelet HIF har idag, finns det ingen oro för ett totalt haveri.

Malmö inledde sämre (hade sin downperiod i början) och har nu kommit ikapp. Men det är ett upplopp på tio matcher där pressen ligger på den som JAGAR (just nu MFF). Och jag är övertygad om att den pressen är långt mycket värre än vad det någonsin är att ligga steget före!

***

Hamnar guldet fortfarande i Göteborg? Med Alfelts teori borde IFK Göteborg ha guldläge vi detta nu, jagandes och allt…med ett groteskt jätteleende på läpparna?

***

Fördelen med att skriva för Allt Om HIF är ju naturligtvis att jag inte behöver vara ett dugg objektiv. Men för den sakens skull behöver man ju inte heller vara naiv…
Att skriva för en rikstäckande sida kan vara svårt nog, om man dessutom inte är objektiv för fem öre, kan det var stört omöjligt att bli tagen på allvar.

***

*oklanderlig kan ha varit sarkastiskt…

9 kommentarer

 1. Kvällspostens Mattias Larsson anser tydligen att Malmö kommer att promenera hem guldet. Han hävdar att Pekalski, Daniel Larsson och den “rögade ålen” Mehmeti i princip har fixat det redan.
  Må han och MFF få tugga gräs!

 2. Nästan all press ligger alltså på Malmö nu? Det gillar vi! tihi

  Vi skall icke glömma att Malmö haft som målsättning att vinna ligan när den startade, vi hade topp 7.. möjligtvis topp 4 nu.

 3. Finns väl alltid anledning att ifrågasätta kvälls-tidningarnas infallsvinklar men när jag tittar på hur MFF o HIF uppträder på planen idag efter uppehållet så uppfattar jag skillnader mellan lagen. Jag är trots mina HIF-känslor imponerad av MFF och hur de presterar och mer orolig för hur HIF kommer att orka fullfölja den formidabla vårsäsongen. Jag hoppas självklart att vi grejar nu när vi legat i topp så lång tid. Men som fotbollsälskare kan jag se hur lyckosamma MFF är just nu utan att det väcker alltför stor irritation. Med ett stabilare försvar, ett dynamiskt o kontinuerligt mittfält och spetsform på Rasmus, Sundin o Gerndt så hoppas jag att HIF lyckas gå hela vägen i år! Men MFF bjuder riktigt fint motstånd och det tycker jag är roligt trots allt.

 4. @Matjord
  Möjligtvis så spelar MFF bra just nu, just idag.
  Men vi ska ju inte GLÖMMA HIF’s helt fantastiska vår. Och de faktum att dessa leende HIF’are har placerat HIF i toppen, trots förväntad mittenplacering.
  Malmö var ett väntat topplag. Så i vilket perspektiv MFF går bättre än HIF kan vi tvista om…
  😉

 5. Fredrik, jag skriver ju att HIF haft en formidabel vårsäsong. Jag hade definitivt inte väntat mig HIF i topp i år men är tagen av hur bra de presterat och mina förhoppningar har höjts. Det finns förutsättningar i laget, utan tvekan men sedan upphållet är jag av uppfattningen att HIF svajat en del och att MFF gått bättre än förväntat. Därför har de ätit upp det avstånd som HIF genom imponerande spel skaffat sig. Låt oss hoppas att HIF tar Mff:s formtopp nu som en morot för fortsättningen!

 6. @Matjord
  Japp, vi har fortfarande en tredjedel kvar av säsongen, finns ingen som helst anledning till oro eller misstro mot att det INTE ska gå vägen! 😉

  Det måste ju ändå vara rätt sporrande som HIF’are att kriga mot just MFF? Hade varit lite mer beigt om striden hade varit mellan HIF och till exempel Elfsborg, Örebro etc

 7. Jag ser det så här.. Tar HIF guld i år så är det en osannolikhet framgångssaga och då blir jag överlycklig. Jag är även glad för en topp 3-placering i nuläget och även det vore en prestation utöver det vanliga.
  Malmö BORDE ha spelat på den nivå de gör nu även innan då de har helt andra förutsättningar ekonomiskt. För de så presterar de som de måste medan vi spelar över all förväntat. Just detta gör visserligen att jag tror på guldet i år, MFF viker ner sig i någon lätt match och hämtar sig sedan inte igen. Blir det inte så, nåväl.

 8. kan man inte säga att malmö hade en till kort “downperiod” under sommaruppehållet då de åkte ur cupen samt förlorade mot AIK när höstsäsongen precis börjat igen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*