Inför Syrianska med Schwarz

Äntligen är våra programpunkter på plats igen efter att vår käre
sportchef k
ontaktat oss på Allt om HIF i veckan.
“Inför med Schwarz” kommer att publiceras dagen före match precis som förr och dagen efter match kan ni läsa “dagen efter med Åge”.

Nåväl, idag nåddes Schwarz efter sista träningen för dagen och inför
morgondagens 
match, det var en nöjd assisterande
som gärna svarade på våra frågor. 

****************************************************************************************************************************

Hej Stefan, första intervjun med Allt om HIF, varmt välkommen till Helsingborg. 

Tack

Första frågan, börjar du komma till rätta i Helsingborg och på Olympia? 

Jadå, det har känts väldigt bra ända sedan första stund. HIF är en klubb där både organisation kring laget och spelarna i det har ambitioner och då är det väldigt lätt att komma in i det hela.

Hur känns det att nu vara en del av ledarstaben i Helsingborgs IF?

När jag fick förfrågan kände jag en stolthet att Helsingborg var intresserat av mina tjänster. Det är en av Skandinaviens största och bästa klubbar och här finns alla förutsättningar.

Ni fick en poäng med er sist mot IFK Göteborg, att döma av matchbilden var ni väl trots allt nöjda med en poäng?

Det får man väl säga. IFK hade chansen att göra 2-0 vid ett par tillfällen men istället visar vi att vi är ett vinnande lag och ser till att få en poäng med oss. Vi visar även i denna match att vi har en stark trupp där alla drar åt samma håll.

Hur har träningarna sett ut under veckan? Är det något särskilt som ni arbetat hårt på efter IFK matchen för att ta med er till Syrianska matchen?

Ja, det har sett mycket bra ut på träningarna under veckan. Vi går mot en annan matchbild hemma mot Syrianska än borta mot Göteborg, även om vi har full respekt för morgondagens motstånd så är det vi som har hemmaplan och vi som ska föra matchen. I veckan har vi därför arbetat väldigt hårt med passningsspelet. För att föra matcher måste det sitta, vi har också arbetat väldigt mycket med situationer i anfallsspelet.

Saknas några spelare i truppen inför helgen?

Nej, alla är tillgängliga, det var bara Marcus Bergholtz som var lite förkyld i dagarna men han verkade må bättre idag och är tillgänglig igen.

May Mahlangu, vad har hänt där? Han har varit placerad på bänken de senaste två matcherna., Det är ju en spelare som inte bara är en av de bästa i serien det är ju också en stor publikfavorit på Olympia.

Det är en fantastisk spelare men det är inget särskilt som har hänt. Han kom tillbaka efter landslagsuppdraget väldigt nära inpå den första matchen (hemma mot Gefle) och var väldigt sliten, han hann bara genomföra en träning innan matchdag och behövde helt enkelt vila. Därför känns det bra att vi har en så stark och bred trupp så man kan rotera lite när det behövs. Men nu är han tillgänglig igen, men vem som startar och inte startar imorgon meddelar vi inte idag.

Kan du svara på om spelare kan komma att “vilas” inför mötet med “The New Saints” på tisdag?

Det kan finnas en möjlighet till det då vi har ett väldigt tight spelschema framöver och en bred trupp med väldigt duktiga fotbollsspelare som det känns tryggt att förfoga över.

Hur kommer strategien att se ut mot Syrianska imorgon? Ni går väl för tre poäng? 

Vill inte säga för mycket inför imorgon då man inte vet om motståndarna läser här, hehe, men vi kommer fortsätta arbeta vidare med ett rakt och bra anfallsspel. Vi kommer också att sätta rejäl press på dom. Men även om vi har stor respekt för Syrianska och deras spel så kommer vi göra allt för att gå för tre poäng.

Slutligen – Välkommen till sundets pärla och från redaktionen på Allt om HIF önskar vi dig all lycka och välgång i Helsingborgs IF. 

Det värmer att höra, ha nu en trevlig kväll Jimmy så ses vi på Olympia imorgon.

****************************************************************************************************************************

Tycker att man upplever något positivt som HIF-are just nu. Det måste trots allt vara väldigt svårt att tillträda som tränare efter att klubben haft samma tränarpar som lett oss genom den mest framgångsrika perioden någonsin, men om någon kan överträffa det så är det Åge och Stefan som är rätt för uppgiften.

Stefan var (enligt mig) väldigt ödmjuk och positiv genom hela intervjun och berömmer ofta truppen som de förfogar över. De är villiga att ge de yngre större möjligheter än tidigare och framförallt vill man spela ett mer anfallsinriktat spel än de tidigare ledarna – detta kan bara ses som vinning i “det långa loppet”.

Det är med stora förhoppningar jag ser framemot morgondagens match. Många frågor som ska få svar, matchen börjar 16:00 – vi ses väl där?

****************************************************************************************************************************

Nästa gång ni läser om Schwarz här på Allt om HIF blir på måndag, då ska vi prata om kvalet till Champions League.

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*