Betyg: HIF- Syrianska

Trevlig tradition. Spela uselt men vinst i slutminuterna. Tre gånger nu. Gärna en fjärde nästa vecka.

Pär Hansson, 2, utstrålar inte den säkerhet vi är vana vid men han släpper ju inte in något.

Erik Wahlstedt, 1, är detta slutet på hans karriär? Markeringsmissar och lite förvirrat spel.

Walid Atta, 5,  en kung i försvaret och skapar oreda på offensiva hörnor och numera gör han ju ett och annat mål också.

Erlend Hanstveit, 2, godkänd men kom fel ett par gånger.

Jere Uronen, 3, kunde fått högre om hans lägstanivå inte varit så låg (blandar och ger både vid hörnor och uppspel)

Daniel Nordmark, 1, får inte boll och inte ut något alls egentligen.

May Mahlangu, 3, oförklarligt utflyttad på kanten. Fram tills dess var han bra.

Ardian Gashi, 2, det levande exemplet på “om man inte är bra kan man i alla fall kämpa skiten ur sig”

Christoffer Andersson, 1, inte mycket som gick rätt här.

Rachid Bouaouzan, 1, kommer absolut ingen vart och alla anfall stoppar upp på honom.

Thomas Sörum, 2, sliter och jobbar, slarvar i tillbakaspelen Finnbogastyle idag men sista kvarten hittar han mer rätt. Men han måste komma till avslutslägen, våga vända inåt och utmana.

 

Alvaro Santos, 1, gör ett svagt inhopp för en gångs skull. Skickar två kanonlägen upp till Olympiaskolan.

Erik Sundin, 1, inte det bästa av inhopp. Gnäller sig till en varning. Onödigt.

Loret Sadiku, 3, kliver in och gör ett bra jobb på innermittfältet och försöker dra igång laget. Spelar fram till målet även om det i ärlighetens namn var mer skott än framspelning.

 

Åge Hareide, 1, att göra tidiga byten är bra när det går illa. Men två matcher i rad med dubbelbyten får en att fundera på om man sätter ihop laget rätt från början. Bytena gav inget heller. Snacket om att “spara” spelare och då bänka Lindström och Edman oroar. Uronen måste bli bofast och det är dags för Krafth också att ta plats.

Jonas Eriksson, 1, han hyllas för sin förmåga att snacka med spelarna men döma bra det gör han fan inte. Missar en solklar straffspark och blandar och ger i övrigt i bedömningarna.

12 kommentarer

 1. En 2:a till Sörum?
  I ärlighetens namn undrar jag om inte er favorisering av vår sämsta anfallare sedan Tarmo Nemeelo börjar gå för långt nu. Om inte han ska ha en 1:a idag igen som vanligt då undrar jag fan vem som ska ha det.
  “Sista kvarten hittar han mer rätt” hahaha skärp dig Leif.
  Ska nog strunta i att läsa era betyg för ni vägrar ju vara objektiva när det kommer till ärkesopan Sörum

 2. Håller inte med om Uronen. Kom ofta på mellanhand och missade en hel del enkla uppspel.

  Att du glömmer Christoffer Andersson tar jag som att du håller med om att han var riktigt svag idag.

 3. Tycker inte han är en ärkesopa. Trist om du väljer att inte läsa betyg för att de inte stämmer överens med dina förväntningar.

 4. Konstiga byten i halvtid. Nordmark, som var bra i första halvlek, blev utbytt. Sundin sattes in på en kant när vi hade behövt en snabb anfallare. I stället fick vi, med Santos och Sörum, två långsamma och omständliga.

 5. May flyttades inte ut på kanten. Han var en av de offensiva krafterna på ett V-format 3-manna innermittfält. Däremot hamnade han lite väl ofta ute till höger.

 6. Leif: Christoffer Andersson?

  Tycker inte att Jere var särskilt bra idag, hade nog bytt betyg på honom och Erlend faktiskt.

 7. Delar uppfattningen att Sörum är vår sämste anfallare sedan Tarmo. Förstår överhuvudtaget inte vad han gör på planen? Conny/Peo och Åge/Stefan måste se något hos honom som alla vi andra missar. Undantaget Leif alltså…

 8. Porcellis, Kienast.. finns några som definitivt varit sämre. Notera att jag inte påstår att jag är nöjd med vad Sörum presterar men jag tycker faktiskt han är lite bättre än vad många tycker att han är.

 9. För inte alls länge sen var Hansveit (med viss rätt) allas niding och hatobjekt. Något har hänt och han verkar förunderligt nog hittat nån sorts trygghet och det går att skymta hans potential. Uppspelen har t ex blivit mycket bättre. Liknande utveckling möjlig för landsmannen på topp?
  Tvivlar starkt. Han är inne i en mycket ond cirkel, fullkomligt modlös – ibland syns att han är på väg att våga; rycka, dribbla, vadsomhelst. Men så kommer han på att han kan misslyckas och slår istället fegt bakåt och i sidled. Verkligen synd om honom och i HIF kommer han tyvärr inte att finna sig själv, det har gått för lång tid nu. Och det är ingen “social verksamhet”, det är elitfotboll (vad det nu är värt..) och ganska big business.
  Tack och adjö, tack.

  Ja Atta, det är en fröjd att se honom spela fotboll och en ära att få ha honom i röd tröja, så länge det varar.

  Och varför detta gnäll på Mr Mahlangu? Kravprofilen på honom är sanslös. Hans bortvändningar och ryck idag var det ingen på plan som var i närheten av. Bara hans närvaro på plan skapar oro och oorganisation hos motståndare.

  Vidhåller att HIF bör ställa frågan till HBK om Baldvinson.
  Svaret är självklart Nej, till att börja med…

 10. Att ändra på 5 platser inför matchen gör att det tar ett tag innan allt sitter på plan – att det då ändras på 2 platser till i paus (om än nödvändigt då Sörum stora stunder av första fick kämpa ensam mot försvaret medan Rachid envisades med att hämta boll på mitten och så mycket såg man av det samarbetet…) gjorde att det blev än mer rockader i laget – så underbetyg till alla för en sådan viljelös om än röriga förutsättningar förutom målskytten Atta men något speciellt darrigt ingrippande av Pär såg jag inte? För den delen hade inte Syrianska många chanser så lite för honom att göra än en gång…

 11. Kan inte påstå att det ser bra ut. Nordmark? Sörum? Och tydligt att Rachid inte ska spela i anfallet, det fungerade inte alls. Vi är i stort behov av en spetsanfallare. Försvaret ser bra ut med Atta som primus motor och bra alternativ på ytterbackarna. Mittfältet med en återkommen May är navet med Rachid till vänster och Stoffe till höger alt Lindström men anfallet? Ja, Finnbogason gör sina mål och Sörum sliter och ska ha heder av det men är ingen som får ett försvar att darra så där måste ske något nu! Sundin är bra nationellt men håller ej internationellt och Santos har sina bästa år bakom sig, kanske kan funka som targetspelare. Har fortfarande svårt att svälja att P-O skulle vara hindret mot unga spelares möjligheter i HIF? Klubben har alltid haft en övertro på s.k. demontränare men sällan har det fungerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*