Inför Sirius-HIF “På mittfältet är Abubakari den naturlige ersättaren”

Helsingborgs Armin Gigovic i förra mötet med Sirius Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / Cop 254

Efter den befriande och efterlängtade segern mot Norrköping har nu HIF att ta sig an Sirius i ett dubbelmöte. När lagen möttes förra året blev det hemmasegrar båda gångerna. Sirius vann med 2-1 i Uppsala och på Olympia vann HIF med matchens enda mål…

I år har Sirius fått en betydligt bättre start än HIF och parkerar för närvarande på en sjundeplats med 19 inspelade poäng. Men även Uppsala-laget har haft svårt att avgöra och har liksom HIF spelat oavgjort i hälften av de hittills avverkade 14 matcherna. Senast, mot Varberg, tappade laget en 3-1-ledning till 3-3. Två spelare har varit tongivande i Sirius anfallsspel, Stefano Holmqvist Vecchia och Yukiya Sugita. Duon har gjort sex mål var och är väldigt svårtstoppade. I laget finns också förre HIF-aren Elias Andersson, som gjort tre mål.

Med tanke på att HIF kommer till torsdagens match utan tre av sina mest tongivande spelare, Martin Olsson och Antony van den Hurk, som båda är avstängda och Adam Eriksson, som ådrog sig en skada, kommer det att bli tufft att ta andra raka segern. Det som talar för ”di röe” är förstås att självförtroendet fick en rejäl boost efter trepoängaren men också att Rasmus Jönsson fick spräcka sin målnolla. Under dagen kom även rapporter om att Assad Al Hamlawi, på nytt, fått problem med sin fot. Inget allvarligt men här talas det om “känningar” vilket kan innebär att även vår andra anfallare är borta mot Sirius. Lägg därtill Granen, Lindegaard, Kalle Joelsson, Landgren och Erik Figueroa så är skadeläget inte optimalt…

HIF behöver verkligen fortsätta samla på sig trepoängare. Att laget klev upp på 12e plats i senaste omgången är visserligen härligt, men det skiljer bara en poäng ner till jumboplatsen som lämnades över till Östersund. Och att HIF ligger en placering ovanför AIK beror ”bara” på segern i det inbördes mötet. I övrigt har lagen lika många poäng och exakt samma målskillnad. I kommande omgång möts för övrigt Östersund och AIK och det HIF hoppas på är förmodligen att den matchen slutar oavgjort.

Får Ravy Tsouka chansen nu när Adam Eriksson är indisponibel?
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0012

Hur Olof Mellberg kommer att ställa upp laget på torsdag återstår att se. Troligast är att Ravy Tsouka ersätter Adam, precis som vid bytet efter skadan. Sedan kan man misstänka att Jakob VP går ner som mittback. Rasmus går sannolikt in på van den Hurks plats. Och på mittfältet är Abubakari den naturlige ersättaren.

Kan HIF kriga till sig en poäng i Uppsala och följa upp med en seger på Olympia på måndag tror jag att de flesta supportrar är ganska nöjda?

Matchen spelas, under morgondagen, på Studenternas IP med start klockan 19.00

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*