Inför Öster-HIF ”Plötsligt stämde nästan allt”

210921 Helsingborgs Casper Widell och Adam Kaied jublar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Jönköpings Södra den 21 september 2021 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0280

Kan HIF följa upp det fina spelet från matchen mot J-södra, när man åker till Växjö och möter Öster senare idag?

När slutsignalen ljöd på Olympia i tisdags kväll, kände jag den där obeskrivliga lättnadskänslan som jag har gjort när en tids press bara släpper, och rinner av mig. Typ att få tillbaka en stor skoluppgift som jag har jobbat intensivt med under en längre tid, med toppbetyg, eller när jag har fått det där drömjobbet som jag har fantiserat om, efter en krävande intervju, och i konkurrens med flera andra sökande.

Plötsligt stämde nästan allt. HIF och Jörgen Lennartsson hade kapacitet att plocka fram det där lilla extra när det verkligen gällde som mest. Försvaret agerade nästan felfritt även om man ibland låg lite långt ifrån sina motståndare, och missade markering. 19-åringen Casper Widell var outstanding som mittback. Han överglänste t o m sin kollega Charlie Weberg som också var bra, men som ibland gav sig ut på lite vådliga utflykter som siste man, med risk för att tappa boll. Andreas Landgren var riktigt bra som pådrivare när han lyfte upp spelet med offensiva löpningar. Rasmus Jönsson jobbade outtröttligt men slarvade en del med passningarna. Brandur Hendriksson var planens gigant. Han gjorde ett drömmål, han sköt med mycket bättre precision än tidigare, han vann mycket boll, han störde motståndarna konstant i deras speluppbyggnad, och han var felfri som spelfördelare och passningsläggare. Det var hans bästa match i HIF sen han kom.

210921 Helsingborgs Brandur Hendriksson Olsen gör 1-0 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Jönköpings Södra den 21 september 2021 i Helsingborg.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0280

Loeper sprang konstant som vanligt. Van den Hurk jobbade hårt hela matchen och knoppade in ett fint mål. Men matchens lirare vid sidan av Brandur var Adam Kaied. Om han fortsätter att utvecklas i den här takten så får jag Henke Larsson-vibbar. Kaied är 19 år precis som Widell, och spelar redan med ett självförtroende som om han är på väg ut i Europa på proffsäventyr. Han är överallt på planen, han utmanar, han är alltid spelbar, han hittar nya passningsvägar, han har en sagolik teknik och han gör vackra mål som igår.

En som också ska hyllas efter J-södramatchen är Jörgen Lennartsson. Nu lyckades han fullt ut med sin taktik, han gjorde rätt byten vid precis rätt tillfällen, och framförallt så lyckades han få laget att slå vakt om en trygg spelide hela matchen. Men för att bli lite halvtråkig och realist så måste HIF komma ner på jorden efter klang- och jubel-föreställningen mot J-södra i tisdags kväll. För att använda en sliten klyscha så är varje match en ny utmaning. På söndag åker man till Växjö för att ta revansch på Öster efter bottennappet i 0-1-förlusten på Olympia i våras. Öster är ett svårspelat lag som ligger på åttonde plats, med 27 poäng. HIF ligger tvåa med 39 poäng. Växjölaget har sju poäng på de tre senaste matcherna, och har bl a besegrat serieledarna Värnamo med 2-0.

I söndagsmatchen på klassiska Värendsvallen i Växjö, är Charlie Weberg avstängd samtidigt som Ravy Tsouka är tillbaka. Men om Casper Widell gör en lika stark insats som senast, så är jag inte det minsta orolig för försvarsspelet. Om HIF behåller sitt mentala fokus från matchen mot J-södra, kan man mycket väl resa hem från Växjö med en ny trepoängare. Då är det tillåtet att njuta av sötman från 3-0-segern i tisdags, samtidigt som man käkar ny taggtråd till lunch hela veckan.

Matchtrupp
1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
27. Benjamin Acquah
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*