Inför Norrköping – HIF

Med tre raka segrar (Allsvenskan och Cupen) i bagaget så är HIFarna fyllda av självförtroende. Dock är det lite andra förutsättningar ikväll än när lagen möttes på Olympia tidigare i våras. Då hade Lalawele Atakora show och hemmalaget kunde vinna med 3-1 efter två mål av mittfältaren.

Foto: Björn Wijk
Lalawele Atakora
Foto: Björn Wijk

– Jag tror att deras spelidé är mer förankrad i deras spelartrupp och att den blivit bättre efterhand som säsongen gått. Det är därför de ligger där de ligger och är ett topplag i Allsvenskan, säger HIF:s manager Henrik Larsson till klubbens hemsida

– Vi respekterar givetvis Norrköping men vi ska fortsätta våga spela vårt spel. Det kommer att handla mycket om det. Sen handlar det också om andrabollarna som jag tjatar om – det gäller att vinna dem. Det är det som gör skillnaden om du får anfalla eller försvara. Sen vet vi om att Norrköping är bra på hemmaplan. Men vi måste åka dit och tro på det vi gör.

Två tredjedelar av Allsvenskan är spelad och även om HIF , just nu, är inne i en fin period så är det en av seriens svåraste motståndare som står på andra sidan ikväll. IFK Norrköping har varit ute på en miniturné och har inte spelat hemmamatch sedan den 2 augusti (AIK). Först var man i Örebro (3–1). Innan oavgjort i Östgötaderbyt (Åtvidaberg) följdes upp med behagliga 5–0 mot Akropolis IF i Svenska cupen.

HIF-Norrköping

Bara Elfsborg och AIK har tagit fler poäng än Helsingborg och Norrköping (15) på de åtta senaste omgångarna vilket bådar för en spännande och intensiv match på Nya Parken i Norrköping.

Matchtrupp: 1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 5. Johan Mårtensson, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 10. Anton Wede, 11. Arnór Smárason, 13. Alexander Achinioti-Jönsson, 14. Lalawélé Atakora, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 22. Rade Prica, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson (mv).

Indisponibla: 16. Mikael Dahlberg (rygg) 26. Peter Larsson (hjärnskakning)

Martin Klinteberg BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*