Inför MFF-HIF med Adil Kizil “Vi kan vinna mot allihopa”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Efter ännu ett kryss senast då Hammarby kvitterade med matchens sista spark på Olympia, befinner sig HIF nu näst sist i tabellen med tio poäng på 12 matcher. Alla med någon anknytning till föreningen anser med allra största sannolikhet att en seger i nästa omgång hade suttit fint, men det lär knappast bli lätt då nästa match spelas mot formstarka Skånerivalen Malmö FF på bortaplan. Ett derby lever visserligen alltid sitt eget liv, men ingen kan förneka att klyftan mellan de två lagen är väldigt stor nuförtiden. Precis som inför alla andra matcher tog vi kontakt med HIF:s chefsscout Adil Kizil för att få höra vad han och resten av ledarstaben tänker inför matchen.

Vad tar ni med er från förra matchen mot Hammarby?

Vi tar med oss inställningen i hur vi arbetade under hela matchen. Det var såklart tråkigt hur resultatet blev i slutändan men vi hade ändå en bra inställning, särskilt i det defensiva arbetet där vi verkligen slet och jobbade stenhårt i 93 minuter.

I förra matchen var ni väldigt vassa vid de lägena ni fick till skillnad från tidigare då ni, speciellt i matcher där ni fick ha bollen mer än motståndaren, har saknat samma skärpa i den sista tredjedelen. Vad tänker om ni det?

Vi har gjort en liknande analys. De gångerna vi lyckades spela kom vi till vassa chanser, dock var det lite för få gånger då vi hamnade i lågt liggande försvarsspel alldeles för länge. Vi känner att vi borde varit modigare med bollen där för när vi väl spelade oss igenom deras press så kom vi faktiskt till ett par riktigt bra chanser.

Jakob Voelkerling Persson inför derbyt: ”Det är väl klart att man vet vad det betyder för fansen”

Hur ser förberedelserna ut inför ett derby?

Det är så kort emellan matcherna just nu så förberedelserna ser ganska identiska ut hela tiden. Det handlar mest om att om att fräscha upp sig både fysiskt och mentalt inför varje match. Sedan blir det lite annorlunda per automatik då det är ett derby. Vi är medvetna om att vi måste vara påkopplade direkt i en sådan match.

Hur blir det att spela Skånederby inför tomma läktare?

Självklart blir det en stor skillnad. Normalt sett finns där en atmosfär som gör sitt för matchen, och den kommer inte finnas där ikväll. Samtidigt har vi nu börjat komma in i att spela matcher utan publik så vi har vant oss lite vid det, men det är en väldigt tråkig vana.

MFF har inte bara ett på pappret väldigt starkt lag, utan är också väldigt formstarka samt har mycket att spela för just nu. Hur ska ni göra det svårt för dem ikväll?

Vi måste vara modiga. Vi kommer behöva kriga och vinna dueller, men samtidigt måste vi därifrån kunna spela vårt spel också så att vi inte bara får försvara oss hela tiden. Malmö är individuellt ett mycket skickligt lag med många bra spetsspelare, men samtidigt känner vi oss väldigt starka som lag och har en tro på att vi kan vinna mot allihopa.

Matchen spelas på Eleda Stadion med start klockan 19.00 ikväll

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*