Inför Lunden ÖBK – HIF

sc

 

Ikväll kliver HIF in i Svenska cupen och dess andra omgång. För motståndet står division 3-laget Lunden Överås BK från Göteborg. 

Sedan de nya reglerna för Svenska cupen skred till verket så börjar cupspelet på hösten med omgång 2 och avslutas våren därpå med gruppspel följt av slutspel. För att ta sig till nästa års gruppspel, som avgörs i mars, måste HIF först besegra Lunden ÖBK ikväll. Matchen spelas på bortaplan på Överåsvallens konstgräs.

– Det är en match vi ska vinna. Men det är inte så enkelt med fotboll. Det handlar om vilken inställning vi har imorgon. Hanterar vi matchen på rätt sätt så ska vi bara vinna. Men smyger det sig in en säkerhet på att det redan är klart så kommer det att bli en jobbig kväll. Det är viktigt att vi är på tårna från början och ser till att punktera matchen så fort som möjligt, sade HIF:s manager Henrik Larsson till hif.se igår.

När HIF tränade inför dagens cupmatch i dagarna så formerade inte manager Larsson laget som brukligt. Istället för det vanliga 4-4-2 så tränade HIF 3-5-2, precis som man gjorde i början av säsongen.

– Med all respekt för Lunden så är det här en match vi ska vinna och då är det ett perfekt tillfälle att prova och jag tycker att det är ett intressant spelsystem, säger “Henke” till hd.se.

I och med det tajta spelschemat, match i måndags mot HBK och ny match nu på måndag mot IFK Norrköping i serien, väljer ledarstaben att vila några spelare.

– Det är en viktig match. Cupen är en chans på en titel men en del spelare behöver vila och därför kommer vi att möblera om lite i laget, avslutar Larsson.

Mikael Dahlberg och Peter Larsson är fortsatt skadade och är indisponibla. Utöver de två står Andreas Landgren och Fredrik Widlund utanför truppen då dem vilas.

Matchtrupp:
1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 5. Johan Mårtensson, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 10. Anton Wede, 11. Arnór Smárason, 13. Alexander Achinioti-Jönsson, 14. Lalawélé Atakora, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 22. Rade Prica, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson (mv).

Indisponibla:
16. Mikael Dahlberg (rygg)
26. Peter Larsson (hjärnskakning)

För er som inte kan resa upp till Göteborg och se matchen på plats så direktsänds matchen på webben. Hemmalaget håller i sändningen via Solidtango och de meddelar att matchen kostar 89kr att köpa hem. Klicka här för att komma till webbsändningen.

Matchbiljetter, för er som är på plats, kostar 100kr för vuxen. Priset för barn mellan 12-18 år och pensionärer är 50kr.


Preliminär startelva

Pär Hansson – Victor Pálsson, Carl Johansson, Frederik Helstrup – Mattias Lindström, Darijan Bojanic, Johan Mårtensson, Anton Wede, Emmanuel Boateng – Rade Prica, Robin Simovic

 

Emil.Carlsvärd.BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*