Inför Kalmar FF-HIF

HIF har en stark försäsong i ryggen så här långt, där spel och resultat blivit bättre för varje match. Nu väntar säsongens, så här långt, kanske tuffaste motstånd när HIF beger sig till Småland och mötet med Allsvenska Kalmar FF

Pulsen stiger när HIF nu ställs inför allsvenskt motstånd för första gången under årets försäsong, när man åker till Småland för match mot den allsvenska seriekonkurrenten Kalmar FF. De här båda lagen har stött på varandra många gånger genom årens lopp, och bjuder alltid på jämna tuffa matcher. Det brukar emellertid inte vara speciellt målrika tillställningar, kanske mest p g a att bägge lagen har starka försvar, och att man känner varandras spelstilar väl. Bägge lagen tippas tillhöra mittenskiktet i årets allsvenska.

Kalmar har Magnus Pehrsson, förre MFF-tränaren som ny huvudtränare, och i övrigt har man värvat friskt med York Rafael (Sandviken), Piotr Johansson (Gefle), brassen Rafinha (Madureira), Chidiberi Nwakali, kontraktslös nigerian, Fidian Aliti, landslagsman från Kosovo och Henrik Löfkvist från Dalkurd. Fram till nu har man följande resultat i träningsmatcherna; vinster med 2-1 mot FC Linköping och IFK Värnamo och två vinster och en oavgjord match mot olika internationella lag på träningslägret i Turkiet. Kalmar är alltid ett svårspelat lag att möta så det här känns som en stark värdemätare för HIF.

David Boysen gjorde ett kortare inhopp, mot Trelleborg, men imorgon får kanske HIFs senaste nyförvärv lite mer speltid?
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

För HIF:s del har året första nyförvärv danske David Boysen checkat in. Han är en snabb löpstark yttermittfältare som även kan spela anfallare. Det ska bli riktigt spännande att följa hans utveckling i den rödblå dressen. HIF har en stark försäsong i ryggen så här långt, där spel och resultat blivit bättre för varje match. Första halvleken i segermatchen mot Trelleborg förra helgen var magnifik. Det som känns mest glädjande är kanske att de spelare som har långa perioder med skadefrånvaro bakom sig nu ser ut att vara fit for fight på allvar. Alexander Farnerud imponerar med sitt fantastiska spelsinne, Wanderson har kul på planen igen, visar löpstyrka och fördelar passningar på ett strålande sätt, och Johan Persson tycks vara hel. Så nu hoppas vi att Kalmarmatchen blir ännu ett fall framåt i HIF:s speluppbyggnad inför den efterlängtade allsvenska säsongsupptakten.

HIF åker till Kalmar med följande trupp:

1. Ian Pettersson (mv)
3. Fredrik Liverstam
4. Andreas Granqvist
5. Johan Persson
6. Andreas Landgren
7. Anders Randrup
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
10. Alexander Farnerud
11. Adam Eriksson
13. Mattias Almeida
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
20. Wanderson do Carmo
21. Charlie Weberg
40. Robin Streifert (mv) – Ängelholms FF
57. Markus Holgersson
69. David Boysen

Matchen spelas på Gasten IP (naturgräs), i morgon, med start klockan 13.00

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*