Inför IFK Göteborg – Helsingborgs IF

För en dryg vecka sedan spelade HIF oavgjort mot Halmstad och säkrade i och med det gruppsegern. I morgon fortsätter resan mot den åtråvärda cupfinalen när laget spelar kvartsfinal mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Under de senaste åren, under Roars ledning, har Helsingborg haft blandade resultat uppe på Gamla Ullevi. Alla minns nog den magiska vändningen HIF stod för när man vände underläge 0-2 till seger 4-2 sommaren 2013. Sadiku, Lindström och Accam x2 var regissörerna till den fantastiska matchen. Förra årets match, under det turbulenta 2014, minns nog många också. Dock med mindre förtjusning eftersom HIF åkte på en rejäl kalldusch och förlorade med hela 6-2, vilket var största förlusten för HIFs del sedan 2005 (Hammarby, också 6-2).

Men i morgon ska HIF försöka framkalla positiva bilder och minnen. Laget är två vinster från en cupfinal och tre ifrån Europaspel i sommar.

– Det blir spännande. Göteborg är favoriter. Vi har allt att vinna och inget att förlora. Vi har respekt för våra motståndare men samtidigt måste vi ha en tilltro till det vi själva gör och det kommer vi att ha imorgon också, säger manager Henrik Larsson till klubbens hemsida.

Lasse Vibe, förra årets allsvenska skyttekung, är kvar i IFK och gjorde fem mål under gruppspelet. Henrik Larsson säger så här om att stoppa honom:

– Det absolut bästa sättet är att se till så att inte Vibe får några bollar att jobba med. Men det kommer ju att hända under matchen eftersom att han har en egenskap som jag bedömer är viktig och det är snabbheten och bra spelförståelse. Det gäller att ligga nära och vara vaksam hela tiden på att bollarna kan komma till honom.

I truppen är Simovic tillbaka efter skada, i övrigt är det inga andra förändringar från senaste matchen.

IFK Göteborg – HIF | 16.00 Gamla Ullevi

Matchtrupp: 

1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 5. Johan Mårtensson, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 10. Anton Wede, 13. Alexander Achinioti-Jönsson, 14. Lalawélé Atakora, 15. Emil Krafth, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 21. Mohamed Ramadan, 24. Anton Kinnander, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 32. Gustav Jarl, 39. Daniel Andersson (mv), 42. Astrit Ajdarevic.

Indisponibla:

4. Andreas Landgren (baksida höft)
16. Mikael Dahlberg (rygg)
20. Emmanuel Boateng (skinka)
26. Peter Larsson (ljumskar)
30. Pär Hansson (brutet lillfinger)

Supporterklubben Kärnan anordnar bussresa upp till götet. Ni som fortfarande inte har bokat plats på bussarna, hittar all info om resan här.

Biljetter till matchen hittar ni här.

 

Emil.Carlsvärd.BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*