Matchreferat IFK Göteborg-HIF

HIF kom till Göteborg som underdogs efter ett gruppspel där insatserna varit väldigt varierande. Det var en match där HIF hade en del att bevisa och det skulle krävas en bra insats för att gå vidare i cupen.

 

Henrik Larsson valde idag att ställa upp med en något mer defensiv uppställning än vanligt då Victor Pálsson kom in på mitten istället för Darijan Bojanic. Detta hjälpte inte, Göteborg styrde matchen och kom ganska enkelt vidare i cupen mot ett HIF som stora delar av matchen var väldigt blekt.

Mardrömsstarten var ett faktum redan i matchens första minut då HIF hamnade i underläge efter en svår hemåtpassning av Carl Johansson och ett tveksamt ingripande av Matt Pyzdrowski som ledde till ett friläge för Vibe och Engvall där de gjorde processen kort och lade in bollen bakom en chanslös Pyzdrowski.

Efter detta så hade HIF svårt att komma in i matchen och osäkerheten och orutinen i försvaret syntes tydligt. Det var många tveksamma ingripande och HIF saknar verkligen Peter Larssons ledaregenskaper och rutin.  Första halvlek var i stort sett spel mot ett mål med ett HIF som blev överkörda på det centrala mittfältet och hade väldigt svårt att ens få upp bollar på Jordan Larsson som gjorde en hel del smarta löpningar men aldrig riktigt kom in i matchen.

I halvtid gjorde HIF ett byte då en skadad(?) Jere Uronen ersattes av Gustav Jarl som gick in på högerbacksplatsen, Emil Krafth tog över Uronens plats ute till vänster. Andra halvlek fortsatte precis som de första varit med ett HIF som hade svårt att vinna några dueller och ett Göteborg som spelade ett snabbt och stundtals ganska fyndigt anfallsspel.

Jere Uronen utgick i halvtid Foto: Samone Klinteberg
Jere Uronen utgick i halvtid
Foto: Samone Klinteberg

Efter 55 spelade minuter valde “Henke” att ta ut Jesper Björkman och sätta in Darijan Bojanic, Victor Pálsson klev då ner i backlinjen. Efter detta började HIF skapa betydligt fler chanser även om den där riktigt farliga målchansen lyste med sin frånvaro. Efter 80 minuter så släcktes dock cupdrömmen efter att Emil Krafth tappat boll enkelt på kanten till Ankersen som klev in i banan och avslutade kliniskt.

Även om det var en match som skapade flera frågetecken om HIFs status så fanns det ändå några positiva detaljer med en Victor Pálsson som gör en bra match med en härlig inställning och även en Robin Simovic som fick göra comeback efter skada de sista 15 minuterna.

Nu är HIF utslagna ur cupen och det är bara att ladda mot en allsvensk premiär på bortaplan där vi ska krossa Kalmar både på plan och på läktare! Om du inte bokat din resa redan så tycker jag att du ska göra det nu, supporterklubben Kärnan ordnar som vanligt resa och siktar mot 2000 HIF:are på plats.

 

IFK Göteborg-HIF 2-0 (1-0)

HIF: Matt Pyzdrowski (mv) – Emil Krafth, Jesper Björkman (UT), Carl Johansson, Jere Uronen (UT) – Lalawélé Atakora, Johan Mårtensson, Victor Pálsson, Anton Wede – Astrit Ajdarevic, Jordan Larsson (UT)

Avbytare: Daniel Andersson, Darijan Bojanic (IN), Alexander Achinioti-Jönsson, Mohamed Ramadan, Mattias Lindström, Robin Simovic (IN), Gustav Jarl (IN)

Albin.evertsson.BBL

 

 

 

1 kommentar

  1. Hade det inte blitt en förbättring till andra halvlek så hade jag gått redan i paus och det kan jag berätta händer ALDRIG då jag stödjer mitt lag 100%, men nu dök de hemska tankarna upp. Och det trots att bjudningarna fortsatte i andra halvlek från HIF-laget och det underlättar inte att bygga upp eget spel när man ger bort bollen till höger & vänster…

    Men en ljusning kunde ses i andra eller så var det bara IFK som föll tillbaka och gav HIF mer utrymme. Ska man se något positivt med Cupsortin är det att Henrik får möjlighet att slipa än mer på det defensiva spelet, och kanske fundera på om inte Palsson ska ner i backlinjen för att ge lite rutin & stadga?

    Positiva bilder att ta med sig till premiären är att vi slog KFF med 3-0 (om än stora problem i början på den matchen också defensivt) nyligen men med stort stöd på läktaren, doften av gräs och premiär så kan det nog bli bra!

1 trackback/pingback

  1. Veckan som gick – v 11 | | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*