Inför IF Elfsborg-HIF

Ikväll är det dags för match igen. Det är inte vilken match som helst utan det är en tuff bortamatch mot IF Elfsborg och även årets första konstgräsmatch för HIFs del. 

HIF kommer till matchen med en tveksam form och två raka förluster i ryggen, Elfsborg kommer senast från en match med MFF där en sen kvittering räddade poäng för boråsarna.

– Givetvis kommer det att bli en tuff match. Det är ett lag som är favorittippat och de har börjat bra i Allsvenskan också. Samtidigt måste vi tro på det vi gör. När vi åker till Borås så är det inte vi som behöver stå för finliret, utan det blir Elfsborg som får stå för det. Det blir viktigt att vi ligger rätt och gör jobbet, säger HIF:s manager Henrik Larsson till HIF.se.

I truppen har skadeläget lättat och Jere Uronen är glädjande tillbaka i truppen efter att ha varit skadad senast mot Gefle. Förhoppningsvis kan även Mikael Dahlberg vara tillräckligt hel för att starta matchen, efter insatsen han stod för senast mot Gefle där han var briljant känns det som om han kan vara pusselbiten som saknats i HIFs anfallsspel.

 

Foto: Bjarki Tordarson
Uronen är tilbaka efter sin skada     Foto: Bjarki Tordarson

 

Matchtrupp: 

1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 4. Fredrik Widlund, 5. Johan Mårtensson, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 14. Lalawélé Atakora, 15. Emil Krafth, 16. Mikael Dahlberg, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 26. Peter Larsson, 28. Jere Uronen, 30. Pär Hansson (mv), 42. Astrit Ajdarevic.

Skadelistan:

10. Anton Wede (skadad)
13. Alexander Achinioti-Jönsson (skadad)

 

Albin.evertsson.BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*