Inför HIF-Sirius med Adil Kizil “Nu har vi möjligheten att spela mot alla lag igen, och då är tanken att vi ska stå för bättre prestationer än tidigare”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

HIF är tillbaka under nedflyttningsstrecket efter en snöplig 3-1-förlust borta mot IK Sirius i förra omgången. I och med den matchen är halva säsongen gången, så HIF måste nu hoppas på en stark höstsäsong för att klara sig kvar i Allsvenskan. Sirius står återigen för motståndet när HIF ikväll startar den andra halvan av säsongen på Olympia. Vi tog ett snack med HIF:s chefsscout Adil Kizil för att höra hans tankar om bland annat vårsäsongen samt matchen ikväll.

Nu är halva säsongen gången. Vad anser ni om HIF:s prestationer så här långt och vad kan ni ta med er in i höstsäsongen?

Vi är såklart inte nöjda med poängskörden som vi har fått ihop, men trots den framförallt knackiga starten vi fick så har vi sett en positiv trend efter det. Trots förlusten senast så har vi bara två förluster på de senaste tio matcherna, så någonstans har vi där börjat plocka poäng mer kontinuerligt. Totalt sett är dock känslan att det finns mycket för oss att förbättra under höstsäsongen.

Vad gick fel senast mot Sirius och hur ska ni få ett annorlunda resultat i returmötet ikväll?

Vi kom inte upp den i energi- och prestationsnivå som vi har pratat om. Det var en jämnare match än vad siffrorna sade, men spelmässigt kom vi inte upp i den nivån vi ville och målen vi släppte in var alldeles för billiga och enkla. Det finns en del att förbättra, så vi behöver fokusera på oss själva för att uppnå det. Får vi till prestationerna så som vi har sett mot exempelvis Norrköping, så finns det stora möjligheter att få med sig alla tre poängen ikväll.

Vad har ni för målsättningar för höstsäsongen som nu drar igång?

Att göra mycket bättre ifrån oss än vad vi har gjort under våren. Nu har vi möjligheten att spela mot alla lag igen, och då är tanken att vi ska stå för bättre prestationer än tidigare.

Matchen spelas på Olympia med start klockan 19.00

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*