Inför HIF-Östersund med Adil Kizil “Gör vi rätt för oss så kommer vi att kunna reda ut det här själva”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Efter årets första bortaseger i Varberg kunde HIF lämna över kvalplatsen till IFK Göteborg, iallafall för tillfället. Idag är det Östersunds FK som står för motståndet på Olympia när HIF ska försöka ta sin andra raka seger, och förhoppningsvis ta ännu större kliv i tabellen. Vi tog i vanlig ordning ett snack med HIF:s chefsscout Adil Kizil inför matchen.

Imponerande insats i förra matchen då ni tog årets första bortaseger. Vad var ni mest nöjda med i den matchen?

Vi var väldigt nöjda med att vi lyckades försvara vår egen box väldigt bra genom hela matchen. Deras mål kom lite av slumpen och efter det så hade de ingen riktigt bra målchans egentligen, så arbetsinsatsen vi stod för var vi framförallt nöjda med.

Dagens motståndare Östersund är mycket starka defensivt. Hur ska ni lyckas bryta ner dem idag?

De har gjort det bra sedan de bytte tränare, där de som du säger framförallt har rättat till försvarsspelet ordentligt. För vår del handlar det om att fortsätta fokusera på oss själva och verkligen bygga vidare på det vi håller på med just nu, vilket ser bättre och bättre ut hela tiden. Sedan är vi väldigt starka på Olympia också, det vet vi om sen tidigare.

Hur ska ni ersätta avstängda Mix Diskerud i dagens match?

Det är så klart ett tungt avbräck. Mix har genomgående varit väldigt bra för oss, men samtidigt har vi också andra spelare som vi har fått tillbaka vilket gör att vi känner att vi har goda möjligheter att sätta ett bra lag på banan ändå.

Ni är i bra form, och nu följer även ett par mer gynnsamma matcher. Hur ser ni på era chanser att ta vara på läget och börja ta kliv i tabellen?

Det är kanske lite klyschigt, men det viktigaste för oss är att fortsätta fokusera på oss själva, ta en match i taget och inte titta för mycket på vad som händer i de andra lagens matcher samt de kommande omgångarna för oss. Gör vi rätt för oss så kommer vi att kunna reda ut det här själva, utan att vi behöver någon hjälp av andra. Vi tar varje match som en final, samtidigt som vi fortsätter på det vi gör just nu, för det är någonting som vi känner är bra och ger oss trygghet.

Matchen spelas på Olympia med start 14.30

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*