Inför HIF-Lunds BK

200125 Helsingborgs Brandur Hendrikson jublar med lagkamrater efter 1-0 under en träningsmatch i fotboll mellan Helsingborg och Lyngby den 25 januari 2020 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261

Efter lägret, på Cypern, kan vi nu åter få beskåda HIF “live” på hemmaplan. I eftermiddag ställs man nämligen mot Division 1-klubben, Lunds BK, på Filborna IP. 

Den första träningsmatchen efter lägret på Cypern spelar HIF hemma mot Lunds BK på lördag på Filborna IP. Lund eller “Krubban” som laget kallas i folkmun, spelar nu tredje säsongen på rad i div 1 södra tillsammans med bl a Eskilsminne IF. Laget har aldrig spelat i allsvenskan eller superettan, men man har spelat nio säsonger i landets näst högsta serie när den kallades division två.

Klubben är väl känd som en fin plantskola för unga talanger, och har bl a fostrat storspelare som Nils-Åke “Kajan” Sandell, Martin Dahlin, Leif Engqvist, Roger Ljung, HIF-bekantingen Joel Ekstrand, Dardan Rexhepi och Johan Blomberg. Precis som Eskilsminne var man länge uträknade i fjolårets seriespel, men vaknade till under sista tredjedelen av div 1-serien och lyckades hänga kvar. Man har spelat sex träningsmatcher hittills i år, och bl a förlorat med 1-3 mot Halmstad BK, med 0-1 mot Ängelholm och FC Rosengård, men spelat oavgjort 2-2 mot Trelleborgs FF och besegrat Eslöv med 5-0. Inför årets säsong har man  lyft upp fem egna ungdomar från sitt U 19-lag och värvat Simon Ingheden, anfallare från Lödde, Filip Bohman från BK Olympic och Felix Konstandeliasz, tidigare MFF U-19 och Mjällby. Laget tränas av förre storspelaren Anders Grimberg och Ted Waltersson-Larsson.

Den förre HIFaren Joel Ekstrand är en av alla spelare som börjat sin karriär i Lunds BK
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN / Cop 234

HIF-spelet verkade stabilisera sig under lägret på Cypern, men Olof Mellberg har fortsatt mycket att jobba med. Det surras en hel del kring de Högaborgsfostrade välmeriterade bröderna Martin och Marcus Olsson som återigen tränar med HIF, precis som sent i höstas. Mellberg uttryckte intresse för de båda spelarna till HD-sporten i veckan. Om det går att lösa med “The Olsson Brothers” så kan det vara den rutin HIF behöver få in för att nyförvärven ska känna sig trygga och kunna lyfta sig. Det hela är dock enbart spekulationer.

Det sägs att HIF ska få loss ca en halv miljon kronor när Djurgården nu har sålt landslagsbacken Marcus Danielsson till Kina, p g a att han spelade i HIF 2007-2008, pengar som är ett välkommet tillskott till klubben.På torsdagens årsmöte släpptes nyheten om HIF köper loss holländaren Anthony van den Hurk, som egentligen skulle  ansluta i sommar, redan nu. Han tycks vara i högform och stänker in mål för sin klubb Maastricht just nu, i den holländska andradivisionen. Han kommer alltså att var tillgänglig till den allsvenska premiären. Inför matchen mot Lunds BK är HIF-truppen tämligen hel, förutom Andreas Landgren och Alexander Nilsson som är skadade sen tidigare, och Assad Al Hamlawi som har haft lättare skadekänningar i veckan. Jakob Voelkerling Persson är sjuk och Adam Eriksson har problem med baksidan av ena låret och kommer inte heller till spel. Däremot är Andreas Granqvist,som också varit sjuk, med i truppen

HIF kommer till spel med följande trupp:

Matche spelas på Filborna IP med start klockan 14.00

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*