Inför HIF-Kalmar

Vädergudarna talar om uppehållsväder, med liten chans till sol, men vad gör väl det en dag som detta? HIF kör en ”favorit i repris” och satsar på, såväl 3 poäng, som afterbeach vid kvällens möte mellan HIF och Kalmar. Och allt talar för att det blir inför välfyllda läktare då en av skandinaviens främsta ungdomsturneringar, Eskilscupen, dragit igång. Men hur skall HIF klara sig utan Johan Mårtensson och Lalawele Atakora som båda är avstängda?

Laget är stärkta av självförtroende efter två raka segrar även om spelet mot Åtvidaberg hade mer att önska. Förhoppningen är ändå att man skall kunna upprepa det fina insatsen från senaste hemmamatchen som gav HIF en seger mot topptippade AIK

– Gruppen mår bra. Det underlättar självklart alltid med vinster. Men man får inte lov att glömma vad det är som har tagit oss dit. Det är hårt arbete och det måste vi fortsätta med, säger HIF:s manager Henrik Larsson.

Blir det Boateng som ersätter avstängde Atakora? Foto: Björn Wijk
Blir det Boateng som ersätter avstängde Atakora?
Foto: Björn Wijk

I kväll väntar Kalmar FF, med förre HIF-tränaren Peter Swärdh bakom ratten, på Olympia. Senast HIF mötte Kalmar var i den allsvenska premiären på Guldfågeln Arena som slutade 0-0. Tabelltian Kalmar är inne i en tuff period och laget har bara vunnit en av de sju senaste matcherna. Senast fick man resa hem med en 3-0 förlust mot Häcken. Även om Kalmar inte får spelet att fungera just nu så blir det ingen lätt match enligt Henrik Larsson

– Kalmar är alltid en tuff match. De är ett välorganiserat lag. De har en tränare som har varit här tidigare och spelare som känner till Helsingborg. Det är en tuff match men vi respekterar allt motstånd vi har. Samtidigt måste vi ha en tilltro på det vi gör. Som jag sa tidigare är vi ett svårslaget lag och det är upp till bevis ikväll igen.

– Vi ska göra jobbet först och främst. Vi ser till att vara ett svårslaget lag när vi tar löpmeterna, är inne i varje duell och ser till att vara närvarande hos motståndarna – då är vi ett svårslaget lag och ett väldigt bra lag dessutom.

Avstängningar gör att två platser öppnar sig på HIF:s mittfält och mest troligt är Ema Boateng en av de spelare som får möjlighet att starta. Det var nämligen just det som gårdagens träning på Olympia gav en liten fingervisning om då Ema sprang upp och ner för vänsterkanten tillsammans med Atakora.

Vem som ersätter Johan Mårtensson, på mitten, är betydligt svårare att sia om då såväl Darijan Bojanic och Arnór Smárason som Alexander Achinioti-Jönsson turades om att spela på mitten. Troligtvis blir det Bojanic och Smárason som startar.

Att ett bra stöd brukar räknas som ”den 12:e spelaren” är det ingen tvekan om och ikväll kan tusentals cupbesökare och semesterfirande supportrar lyfta HIF till årets bästa publiksiffra. Mot Djurgården dök det upp 9234 åskådare och, på torsdagen, hade HIF sålt 7700 biljetter.

Foto: Samone Klinteberg
Det snackas om “årets högsta publiksiffra”
Foto: Samone Klinteberg

– Som fotbollsspelare vill du spela för så mycket folk som möjligt. Nu har inte vi haft förmånen att göra det under året, men mot AIK var det ganska mycket folk på plats. Det är det man drömmer om som liten kille, att visa upp vad man kan inför en stor publik, säger HIF:s tränare Henrik Larsson till Helsingborgs Dagblad.

Då Eskilscupen har dragit igång så är ca 2000 av biljetterna beställda av de medverkande klubbarna och här räknar HIF att ytterligare 1000 biljetter går under fredagen då fler lag ansluter till turneringen. Med schysst väder, afterbeach musik i högtalarna så är väl en publiksiffra över 10 000 ingen omöjlighet.

Matchtrupp: 1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 4. Fredrik Widlund, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 10. Anton Wede, 11. Arnór Smárason, 13. Alexander Achinioti-Jönsson, 16. Mikael Dahlberg, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson (mv).

Indisponibla: 5. Johan Mårtensson (avstängd) 14. Lalawélé Atakora (avstängd) 15. Emil Krafth (rygg) 26. Peter Larsson (hjärnskakning)

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*