Helsingborgs IF – Kalmar FF 1-2

Med två raka vinster i nacken drömde många om en ”walk in the park”-match och en utökad segersvit, någon sådan blev det aldrig. Ett ineffektivt HIF lyckades inte mäkta med att slå smålänningarna denna fredagskväll.

Det blev ingen vidare start på matchen och HIF-arna lyckades bara skapa ett läge under den första kvarten, och den uppstod av en ren slump. Jordan Larsson fick bollen vid fötterna i en snäv vinkel och men lyckades bara träffa burgaveln med avslutet. Kalmar i sin tur tog mer initiativ och tryckte på en del offensivt, de spelade bättre än hemmalaget och skapade dessutom ett par chanser framåt.

Foto: Bjarki Tordarson
Pär Hansson fick utgå redan i den 19:e minuten
Foto: Bjarki Tordarson

Efter nitton minuter fick Pär Hansson bryta matchen efter en kollision med Kalmar-anfallaren David Elm. In kom istället andremålvakten Matt Pyzdrowski. Gästerna fortsatte det trycket som de hade innan bytet och behöll sitt momentum i matchen – de var det enda av de två lagen som skapade någonting.

Helsingborg gjorde ändå en bättre avslutning än inledning på första halvleken. Goda intentioner och försök till kombinationer var så långt man kom för det ville sig aldrig på sista fjärdedelen. Kalmar var helt klart bättre men gjorde inga mål, således gick vi till halvtidsvila med 0-0 och med ett hopp om mer action i andra.

Andra halvlek hann nästintill inte mer än starta förrän den kreativa yttermittfältaren Ema Boateng fick med sig bollen in i straffområdet och sköt kyligt in ledningsmålet för HIF vid den bortre stolpen. Glädjen kom dock att bli kortvarig för bara tre minuter senare kvitterade gästerna ledningen genom Tobias Eriksson som lyckades komma helt ren med Matt Pyzdrowski i målet.

Tränarduon bytte ut Jordan Larsson och gjorde ett rakt anfallsbyte när Mikael Dahlberg kom in, man ville mest troligt skapa mer tyngd framåt med det bytet. Drygt tio minuter senare kom nästa byte när Darijan Bojanic fick lämna planen till förmån för Mattias Lindström som kom in med hjärta och energi på kanten. Årets snyggaste rensning på mållinjen stod sedan Andreas Landgren för efter att högerbacken rensa bort bollen med en konstspark i ett viktigt skede av matchen.

Ema Boateng gjorde sitt tredje Allsvenska mål Foto: Samone Klinteberg
Ema Boateng gjorde sitt tredje Allsvenska mål
Foto: Samone Klinteberg

Kalmar lyckades sedan ta ledningen i den 82:a minuten genom Filip Sachpekidis som fullkomligt bombade upp bollen i nättaket ovanför Matt Pyzdrowski i målet. Helt rättvist blev Andreas Landgren utnämnd till matchens spelare i HIF, högerbacken gjorde en riktigt bra match och kommer verkligen att utmana Emil Krafth om startplatsen som högerback när han är återställd efter sin ryggskada.

Tyvärr kom Helsingborg aldrig tillräckligt nära för att kvittera, sviten är bruten!

Slutresultat: 1-2 (0-0)
Målskyttar: Boateng,
Startelva: Hansson (19) – Landgren, Helstrup, Pálsson, Uronen – Wede, Smárason, Bojanic (74), Boateng – Larsson (63), Simovic.
Avbytare: Pyzdrowski (19), Johansson, Widlund, Lindström (74), Achinioti-Jönsson, Dahlberg (63), Björkman.

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Och Bojanic måste lära sig värdera sina lägen när man kan göra snygga grejer, för nu valde han helt fel tillfälle precis utanför eget straffområde – så Tobias Eriksson fick värsta Eriksgatan på sig att sikta in sitt skott!

    Oerhört snopet att släppa in kvitteringen så snabbt för även om KFF haft mesta spelet så visade glimtarna i första & början på andra halvlek att HIF var på G – sen dessvärre alldeles för passivt försvarsspel vid andra målet bakåt…

    Men KFF vann matchen mycket på att HIF hade två så pass offensiva spelare centralt som Smarason & Bojanic centralt – kanske bättre flyttat upp Palsson och in med Calle, men Henrik & co drar säkert sina lärdomar…

    Hoppas Pärs skada inte är så allvarlig, för hårt bandagerad följde han ju resten av matchen på bänken snarare än på en bår in till sjukhuset -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*