Inför HIF-IFK Göteborg

201108 Helsingborgs Mohammed Abubakari och IFK Göteborg Alexander Farnerud under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och IFK Göteborg den 8 november 2020 i Helsingborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0081

HIF möter IFK Göteborg hemma på Olympiafältet I försäsongens tredje träningsmatch på lördag

På lördag ställs HIF inför allsvenskt motstånd igen när IFK Göteborg kommer på besök för säsongens tredje träningsmatch. HIF mot Änglarna är klassikermöten mellan två av Sveriges främsta lag, historiskt sett. IFK Göteborg ligger tvåa efter Malmö FF i allsvenskans maratontabell, och HIF ligger på sjätte plats. IFK har 18 allsvenska guld, åtta cupguld och två segrar i UEFA-cupen. HIF har sju allsvenska guld, fem cupguld och två guld i supercupen. den

Bägge lagen var indragna i bottenstriden under hela fjolårssäsongen. Mötena mellan de båda lagen slutade 1-1 i Göteborg, och med bortaseger för Änglarna med 0-1 på Olympia. IFK hängde med nöd och näppe kvar i allsvenskan, medan HIF blev degraderade. IFK Göteborg tränas sen i fjol av HIF-ikonen Roland Nilsson, med Ferran Sibila och William Strömberg som assisterande. Klubbdirektör är Håkan Mild, och sportchef Pontus Farnerud.

I fjol hämtade klubben hem de tidigare IFK-spelarna, kulturbärarna Pontus Wernblom, Mattias Bjärsmyr och Sebastian Henriksson från olika proffssejourer, och har nu värvat mittfältaren Kevin Yakob (Häcken), anfallaren Kolbeinn Sigthornsson (AIK), målvakten Ole Söderberg (Kalmar),den f d HIF-aren, försvararen Calle Johansson (Falkenberg), och senast Gustaf Norlin (Varberg). IFK har däremot tappat Sergon Abraham (Degerfors), Adil Titi (Brage), Christian Kouakou (Sirius) och Emil Holm (Sönderjyske), plus att den f d HIF-spelaren Alexander Farnerud inte får förlängt samt att Hosam Aiesh är på väg bort.

201102 Malmö FF Adi Nalic och Helsingborg Ravy Tsouka Dozi under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Malmö FF den 2 november 2020 i Helsingborg.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0099

I den senaste träningsmatchen i Borås mot Elfsborg stog HIF upp bra i andra halvlek, även om den allsvenska tvåan från i fjol vann rättvist med 1-0, efter att ha varit det klart bättre laget sett över hela matchen. Det som gladde mest i HIF var att Ravy Tsouka och Charlie Weberg var riktigt bra på sina mittbackspostioner för andra matchen på rad, precis som Emil Hellman på vänsterbacken. Max Svensson, Vladislav Kreida och Andreas Landgren gjorde också starka insatser i Borås. Vi väntar dock fortfarande på att rutinerade spelare som Rasmus Jönsson, Brandur Hendriksson och Anthony van den Hurk ska få upp bolltempot, rörligheten och löpstyrkan. IFK Göteborg har, i sin tur, spelat två träningsmatcher mot de allsvenska nykomlingarna Halmstad och Degerfors. Det blev 1-1 mot Halmstad och 2-2 mot Degerfors.

Skadeläget är oförändrat inför matchen mot Änglarna på Olympiafältet på lördag, med Alexander Nilsson, Andreas Granqvist, Assad al Hamlawi och Kalle Joelsson på skadelistan. Läget är fortsatt ovisst för Dennis Olsson. Vi väntar också med spänning på när det ska landa några fler nyförvärv. Andreas Granqvist sa till HD i veckan att man behöver få in en vänsterback, en yttermittfältare och eventuellt en mittback, beroende på om han själv kan spela vidare eller ej. Under torsdagen blev så den 29-årige anfallaren Viktor Lundberg, senast i Häcken, och med ett förflutet i AIK och i danska Randers, klar för HIF. Lundberg är en kraftfull målfarlig forward som Jörgen Lennartsson hoppas ska få fart på målskyttet i HIF. Tidigare idag presenterade HIF även värvning av den 22-årige mittfältaren, superettans assistkung, Wilhelm Loeper som gjort succé i AFC Eskilstuna.

Viktor Lundberg heter klubbens senaste nyförvärv Foto: Johan Lilja

I veckan utökades också truppen med de båda 19-åriga HIF-spelarna Emil Hellman, fostrad i Högaborg, och Victor Göransson, fostrad i Hässleholm, samtidigt som P 03-landslagets lagkapten, 17-årige Casper Widell fick förlängt kontrakt över 2023. Klubben visar med eftertryck att man har tänkt satsa på sina egna unga talanger. Dessa killar kommer att ge allt för att kämpa till sig ordinarie platser, även om fler mer ordinarie spelare nog är på väg in.

Matchtrupp:

1. Anders Lindegaard [mv]
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
9. Alhaji Gero
10. Rasmus Jönsson
11. Max Svensson
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
16. Jakob Voelkerling Persson
21. Charlie Weberg
23. Noel Mbo
24. Emil Hellman
26. Victor Göransson
31. Adam Kaied
32. Simon Bengtsson
39. Anthony van den Hurk
50. Nils Arvidsson [mv]

Matchen spelas, under morgondagen, på Olympiafältet med start klockan 14.00

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*