Lindegaard förlänger kontraktet

Anders Lindegaard Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Kontraktet gällde över 2021 men nu har klubben, och Anders Lindegaard, kommit överens om att låta det löpa över ytterligare en säsong. Därmed blir målvakten HIF trogen även över 2022

Karriären började i danska Odense men via Norge så hamnade Anders Lindegaard plötsligt i en av Europas främsta klubbar…

Sommaren 2011. Edwin van der Sar avslutar sin framgångsrika målvaktskarriär och två nya förmågor slåss om att bli hans arvtagare. Danske doldisen Anders Lindegaard och spanske supertalangen David de Gea.

Något oväntat är det dansken som imponerar mest och snor åt sig en startplats mellan stolparna för Manchester United. Olyckligtvis hinner han bara vakta målet under en kort period innan olyckan är framme under en träning. Dansken fastnar med foten i en plastdocka som används när man tränar frisparkar…

Skadan höll Lindegaard borta i sex månader och dansken vann aldrig tillbaka platsen mellan stolparna utan förblev reservmålvakt i United ända fram till 2015. Då gick karriären vidare i West Bromwich. Dock utan att hittade tillbaka till storformen. Den 36-årige dansken hann även representerat Preston och Burnley, där han agerat reserv bakom Tom Heaton, under två säsonger. Lägg därtill spel i både Champions League, och Europa League, innan den förre danska landslagsmålvakten plötsligt stod mellan stolparna på Olympia. Det var i Juli 2019 och kontraktet löd på 2,5 år. Sedan dess har Lindegaard, inte helt oväntat, visat att han tillhör de främsta, i landet, på sin position och totalt har han noterats för 26 matcher i HIF.

Trots en del skadebekymmer så finns där några år kvar i Lindegaard och kanske innebär förlängningen att han kommer att avsluta sin karriär i HIF. Oavsett så känns det tryggt att klubben säkra upp den sista utposten och förhoppningen är att dansken kan bli en stor bidragande orsak till att HIF kan ta sig tillbaka till Allsvenskan igen?

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*