Träningsrapport 12/2: “Nyförvärvet såg väldigt fin ut”

210212 Anthony van den Hurk, Wilhelm Loeper, Alhaji Gero och Viktor Lundberg under en fotbollsträning med Helsingborg den 12 februari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0016

Efter Corona avbrottet i föreningen så är det äntligen dags för dagliga träningsrapporter på AlltOmHIF igen. Denna dagen på ett kallt Olympiafält.

 

Saknades Gjorde: Andreas Granqvist, Ian Pettersson, Alexander Nilsson, Kalle Joelsson, Marcus Olsson, Dennis Olsson Och Assad Al Hamlawi.

Akademispelare var som följer: Adam Kaied, Daniel Bergman och Lucas Larsen. Stortalangen Nils Arvidsson hoppade in i målet. Jag kommer från och med nu i träningsrapporter räkna Simon Bengtsson som någorlunda ordinarie.

Som vanligt dagen innan match är träningen lite lättare med tanke att man inte vill ha några skador. Därför är också träningstiden ofta minimerad, så även idag. Träningen inleddes i sedvanlig ordning med uppvärmning i Marcus Linnérs regi. Därefter tog Mattias Lindström hand om två omgångar kvadraten, där Anthony Van Den Hurks skratt hördes högst på Olympiafältet. Därefter blev det en något lekfull tävling inom laget. Något som naturligtvis leder till gliringar, något som Brandur Hendriksson den här gången fick uppleva.

För en kort stund tog sedan Sven Andersson målvakterna Nils Arvidsson och Anders Lindegaard åt sidan för uppvärmning. Det är intressant att se hur snabbt Anders Lindegaard tar över en pedagogisk roll mot sina ofta yngre målvakter. Vill lära ut och vara stöttesspelare. Nils Arvidsson har en fin storlek för sin ålder, vilket ger honom en bra räckvidd. Fin spänst. Tog verkligen för sig under matchspelet och kommunicerade med sin backlinje på ett sätt som verkligen imponerade.

Senare blev det matchspel. Man bytte relativt frekvent på uppställningen från mittfältet och framåt och det finns därför ingen idé för mig att nämna någon startuppställning.

Backlinjerna var dock samma under hela träningen och var som följer från vänster till höger:

Simon Bengtsson, Charlie Weberg, Jakob Voelkerling Persson, Lucas Larsen.

Emil Hellman, Casper Widell, Ravy Tsouka, Andreas Landgren.

210212 Alhaji Gero, Viktor Lundberg och Max Svensson under en fotbollsträning med Helsingborg den 12 februari 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0016

Både Viktor Lundberg och Wilhelm Loeper spelade rollen som Högerytter.

Viktor Lundberg var hyfsat anonym och gjorde inga större aktioner, men har en fin inläggsfot. Wilhelm Loeper dock, som för övrigt spelade i shorts i vinterkylan, såg väldigt fin ut. Väldigt fint tillslag med sina inlägg, enorm vilja att vinna boll med en god förmåga att även spela det fysiska spelet. Löpte fint från sin kant med en bra teknik.

Anthony Van Den Hurk, som för övrigt sällan har en dålig träning, stod för kanske sin bästa träning för året. Suverän i target-spelet och hade till råga på det en fin aktion där han dribblar bort sin motståndare, vek in och kallt placerade in bollen i bortre.

Adam Kaied från U19 hade en helt okej träning. Precis som vanligt vill de flesta ungdomar väldigt mycket på samma gång och då blir det ibland ett par felbeslut. Trots det imponerade han ibland från sin offensiva mittfältsroll. Fin teknik och en bra förmåga att fördela boll. Det fysiska spelet saknar han, men viljan finns.

En del media har nämnt Viktor Lundberg som anfallare vilket jag inte alls tror är tanken. Snarare tror jag Viktor Lundberg kommer användas som ersättare till Daniel Hafsteinsson, det vill säga toppen på den mittfältstriangel som Jörgen Lennartsson försöker skapa. Det vill säga den roll som Rasmus Jönsson också har spelat under försäsongen. Utöver det kommer han nog dessutom användas en del som ytter. Anfallare finns det redan gott om i Föreningen. Allt-allon Loeper gjorde en väldigt fin träning som högerytter och bör därför få en hel del speltid på denna position under säsongen.

Efter Lite mer än en timme avbröts dagens träning på Olympiafältet.

 

Min Twitter: AnthonyThrn

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*