Inför HIF-Elfsborg med Adil Kizil “Vi är ganska säkra på att vi kommer få se ett bättre HIF ikväll”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Säsongen har inte börjat bra för HIF. Efter två omgångar ligger man sist i serien med 0 poäng och -7 i målskillnad, långt från idealiskt så att säga. Ikväll är det dock matchdags igen då man tar emot IF Elfsborg på ett tomt Olympia. Tre poäng i denna match hade betytt enormt mycket och kunnat styra klubben på rätt väg igen. Vi tog ett snack med HIF:s chefsscout Adil Kizil inför matchen ikväll.

HIF kommer till dagens match med två storförluster i bagaget. Hur ska man vända trenden?

– Först och främst måste vi upp i nivå på alla områden rent prestationsmässigt. Vi har inte fått igång vårt egna spel än, mycket på grund av skadeläget som inneburit att vi behövt rotera mycket bland spelarna samt sätta en del spelare i positioner som de inte är helt bekväma i. Allt detta har gjort att vi har fått försvara oss mycket och inte fått igång det egna spelet. Nu gäller det att komma upp i intensitet för att kunna slita, vinna bollarna och fajtas, särskilt om det egna spelet inte kommer igång direkt.

Fanns det några aspekter att ta med sig från de två inledande matcherna?

– Perioder under andra halvleken mot Kalmar visar vi tendenser att kunna få ner motståndaren, få lite tryck och vila med bollen, vilket gjorde att vi inte utsattes lika mycket defensivt. De två målen vi släppte in var på fasta situationer så det var inte att vi blev helt nedtryckta i spelet.

200618 Helsingborgs Andreas Granqvist har ont och får vård under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar och Helsingborg den 18 juni 2020 i Kalmar.
Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN 

Skadeläget har varit tufft hittills i säsongen. Hur ser det ut nu och blir ni tvungna att experimentera lite även mot Elfsborg?

– Det har varit olycksdrabbat, särskilt under de senaste två-tre veckorna. Vi har inte kunnat se tydliga orsaker till alla skador utan det har handlat mycket om smällar och tidigare skador som blossat upp igen. Det kommer bli lite experimenterande även mot Elfsborg då skadeläget har gjort att vi inte kan rotera lika mycket som andra lag utan vi får matcha samma spelare mycket samt sätta vissa spelare i positioner som de inte är helt vana vid. Samtidigt får vi tillbaka ett par spelare inför Elfsborg vilket kommer att hjälpa oss, så vi känner oss säkra på att vi kommer få se ett bättre HIF ikväll jämfört med de två tidigare matcherna.

Hur ser ni på IF Elfsborg som står för motståndet ikväll?

– Det är ett lag som gjorde en väldigt bra höst och har byggt vidare på det. De har haft i princip samma lag och kunnat bygga vidare och fortsätta göra det bra. I år har de gjort två jämna och bra prestationer hittills mot Göteborg och Hammarby och tagit fyra poäng. Det är ett bolltryggt lag som har en del kvicka spelare men samtidigt är det ett lag som vi känner till väldigt väl så vi är ganska säkra på att vi kommer få se ett bättre HIF ikväll jämfört med matcherna mot Varberg och Kalmar.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*