Inför HIF – Brommapojkarna

Foto: Bjarki Tordarson
Roar byter fokus, från defensivt till offensivt. Foto: Bjarki Tordarson

Det är tätt matchande nu och redan ikväll är det dags för HIF att spela igen. Denna gång åker man till Stockholm för att möta Brommapojkarna. 

Foto: Bjarki Tordarson
Roar vet vad som måste göras mot BP
Foto: Bjarki Tordarson

Det har gått tungt för laget när man varit på bortaresor. Noll poäng på fyra försök. Men det spel som såg ut att hacka en hel del mot exempelvis Halmstad har klickat allt mer ju längre säsongen gått.

Roar är medveten om vad som behöver göras för att man ska vinna mot BP. “Det gäller att vi är nära dem och att vi inte blir utspridda med lagdelarna för då är BP individuellt skickliga. Det spelar ingen roll om MFF kommer till Grimsta – BP har ändå mest boll. Så kommer det nog bli i morgon också. Men man behöver inte ha mest boll för att vinna en fotbollsmatch.” säger han till Helsingborgs Dagblad.

Glädjande är att Calle Johansson är tillbaka efter sin avstängning och även Arnór Smárason är redo för spel igen. Däremot är Jere Uronen på skadelistan igen. Han fick en smäll i huvudet i matchen mot AIK och efter Skånederbyt i torsdags mådde han sämre igen.
“Jag känner mig inte bra när jag springer, jag kan inte hjälpa laget till hundra procent. Jag har ingen känsla i kroppen när jag spelar, jag vet inte riktigt vad jag gör och ser inte så bra. Det känns yrt.” säger Uronen till HD.

Foto: Samone Falkman
Fredrik Widlund är uttagen till sin första allsvenska trupp.
Foto: Samone Falkman

Det betyder med stor sannolikhet att Christoffer Andersson tar hans plats på vänsterbacken även vänsterbacken Fredrik Widlund är med i den Allsvenska truppen för första gången.

Matchtruppen: 2. Carl Johansson, 3. Loret Sadiku, 4. Fredrik Widlund, 7. Mattias Lindström, 10. Álvaro Santos, 11. Arnór Smárason, 13. Alexander Achinioti Jönsson, 15. Emil Krafth, 21. Christoffer Andersson, 22. Andreas Linde (mv), 23. Daniel Nordmark, 24. Anton Kinnander, 25. David Accam, 26. Peter Larsson, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson, 31. Elias Andersson, 55. Abdul Khalili.

Indisponibla: Andreas Landgren (knä), Ardian Gashi (baksida lår), Robin Simovic (lår), Emmanuel Boateng (rygg), Jere Uronen (huvudvärk)

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*