Veckan som gick – Det där med hedersamma förluster…

Arkivbild 37:an (som ersatte södra igår) Foto: Samone Falkman

Tyvärr är steget inte speciellt långt från eufori till den bistra verkligheten. Detta är något som vårt kära HIF fått smaka på under veckan som gått. Bland supportrarna talar man om hedersamma förluster efter noll poäng mot både AIK och MFF. Finns det egentligen något värre än hedersamma förluster? Att vara nära men ändå så långt borta…

Att det skulle bli en tuff vecka var ju väntat. Dock hade cupsegern mot Malmö fått oss att börja hoppas att det även skulle lossna i Allsvenskan. Ack så fel vi hade! En tidig utvisning på kompisarenan och ett onödigt hjärnsläpp på Olympia gjorde att laget fick jobba rejält i motvind. När vi nu summerar Allsvenskan efter åtta omgångar så kan man konstaterar att Världens Vackraste Förening inte riktigt fått till det. Sju poäng av 24 möjliga känns sådär.

Publiken svek även i derbyt Foto: Samone Falkman
Publiken svek även i derbyt
Foto: Samone Falkman

Fullsatt, Intensivt, Stämningsfullt – alla dessa ord brukar jag förknippa med våra möte mot MFF. 10950 personer på ett Skånederby känns inte bra! Men tyvärr tror jag att medias häxjakt på HIF under de senaste veckorna tagit ut sin rätt. ”Svenssons” har försvunnit från Olympia och kvar är vi 7-8000 som brinner för vårt lag. Vi som dyker upp, match efter match, oavsett tabelläge och andra omständigheter. Stor eloge till både 37:an och Västra som såg till att vi fick en härlig derbystämning – trots det låga besökstalet. Bilder från derbyt hittar ni här.

Foto: Bjarki Tordarson
Ännu en het potatis just nu.
Foto: Bjarki Tordarson

På tal om medias häxjakt. HIF har varit ett tacksamt ”mobbningsoffer” under de senaste veckorna. Istället för att fokusera på laget ,och dess prestationer, väljer man istället att hitta så mycket som möjligt för att bygga upp laget som ”Det Onda Inom Svensk Fotboll”.

  • Bengaler
  • Avgå Paul
  • Anton Kinnanders förkärlek för Stone Island

 

Härlig stämning på The Tivoli
Härlig stämning på The Tivoli

Listan kan göras hur lång som helst och det ena inlägget och artikeln är pinsammare än den andra. Varför inte lyfta fram det positiva istället? Alla ungdomar som Roar ( mycket pga skadeläget) börjat släppa fram. Vår fina spel (som finns där trots förlusterna). Den härliga stämningen som infann sig på The Tivoli innan derbyt eller att HIFs supportrar uppförde sig exemplariskt i derbyt (till skillnad mot lillebror i söder som hade grillparty under hela andra halvlek)

Akademin fortsätter att vinna. Nu var det Jonsered som fick släppa till hela fem bollar när vårt ”B-lag” vann med 5-1. Fyra av målen stod Mattias Adelstam för och den 32-årige anfallaren verkar rejält het. Fortsätter han på den inslagna linjen så kunde kanske en uppflyttning till A-laget vara på sin plats när fönstret öppnar. Kanske hade Robin Simovic mått bra av att gå det motsatta hållet….

Får Pär lyfta bucklan på söndag?
Får Pär lyfta bucklan på söndag?

Enligt rykte skall Myllenberg vara på god väg att bli generalsekreterare på Svenska Fotbollsförbundet, BP få stordäng och Pär Hansson lyfta en buckla på söndag! I nästa ”Veckan Som Gick” får ni svaren. Till dess…

Martin Klinteberg BBL

1 kommentar

  1. Avslutningen låter som en inte helt otänkbar “spå-i-kaffesump” förutspåelse, så håller tummarna för att den går in -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*