Inför Helsingborgs IF – GIF Sundsvall

Foto: Bjarki Tordarson
Darijan visade att styrkan inte sitter i håret Foto: Bjarki Tordarson

Alla sagor har en början och ett slut – Detsamma gäller sviter och HIF:s obesegrade svit fick sitt slut i måndags när laget föll med 3-1 mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. 

Det är en intensiv vecka för laget, i måndags Göteborg borta, imorgon Sundsvall hemma och på söndag ett hett Skånederby borta mot Malmö. Men just nu är fokus inställ på morgondagen och tränarna tycker det är skönt med en match så nära inpå måndagsmatchen.

– Det är skönt att det kommer en ny match så fort. Självklart är vi inte nöjda med vår match senast mot Göteborg. Nu gäller det att vi tar tjuren vid hornen och gör det vi ska göra mot Sundsvall, säger Henrik Larsson till klubbens hemsida.

Larsson fortsätter:

– Vi vet om att det inte finns några enkla matcher och vi respekterar allt motstånd. Samtidigt måste vi fortsätta tro på det vi gör och försöka göra det ännu bättre än vad vi gjort.

“Giffarna” är nykomlingar i år och har inlett serien bra. Inför matchen står de på sju poäng, ett mindre än Helsingborg. Undertecknad vill peka på Smajl Suljevic som en mycket spännande spelare, om han får speltid så håll ett öga på honom, det är utan tvekan en framtidsman.

-Alla lagen i den här serien, och även serien under, är välorganiserade. Det vet vi om att de också kommer att vara. De har en stor forward i Eklund och snabba djupledslöpare runtomkring som jobbar otroligt hårt. De har speed på kanterna, avslutar Henke.

Matchtrupp:
1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 5. Johan Mårtensson, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 15. Emil Krafth, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 24. Anton Kinnander, 26. Peter Larsson, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson (mv), 32. Gustav Jarl, 42. Astrit Ajdarevic.

Indisponibla:
6. Andreas Landgren (skadad)
10. Anton Wede (skadad)
14. Lalawélé Atakora (skadad)
13. Alexander Achinioti-Jönsson (skadad)
16. Mikael Dahlberg (I full träning nästa vecka)
21. Mohamed Ramadan (skadad)

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Synd att Landgren åkte på en skada då jag tycker han kunnat få chansen på mitten mot Sundvall, men får hoppas det inte är så allvarligt (också för Lale) så de finns med mot MFF på söndag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*