Inför Halmia-HIF med Adil Kizil “Det blir viktigt att inte ta någonting för givet”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Närmast följer ett kort uppehåll från Allsvenskan då nästa års deltagare i Svenska Cupen ska utses under de kommande dagarna. HIF reser ikväll till Örjans Vall i Halmstad för att möta Division 2-laget IS Halmia, för att förhoppningsvis kunna ta sig till Svenska Cupen efter två år utanför turneringen. Vi tog, som vanligt, ett snack med HIF:s chefsscout Adil Kizil inför matchen.

De två senaste åren har ni åkt ut i denna kvalomgången. Påverkar det mentalt?

Det är väldigt få spelare och ledare som varit med de två senaste åren så att jag tror inte att det är något som skulle påverka oss. Vi känner oss helt redo för att spela matchen ikväll.

Är den här typen av match en chans att rotera truppen och ge många ungdomar speltid?

Vi har fått tillbaka många spelare och har bra konkurrens i truppen just nu, och med det täta matchandet vi har denna veckan är en sådan här match bra och få. Samtidigt tycker vi inte att det handlar om att rotera truppen, utan mer om att ge folk chansen samtidigt som vi har ett så bra lag som möjligt på banan.

Kvällens match spelas på Örjans Vall i Halmstad.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / Cop 147

Vad vet ni om IS Halmia och hur ska ni besegra dem?

Det är svårt eftersom det inte finns någon video på Halmias spel i Division 2, men vi har ändå fått en del information och kunnat luska lite i hur de spelar. För oss är det viktigaste att vi sätter tempot i matchen och fokuserar på oss själva, samtidigt som vi utifrån vår taktiska plan maximerar matchen. Det blir viktigt att inte ta någonting för givet då en sådan här match är lite utav “årets match” för Halmia, och då behöver man vara påkopplad från första minuten.

Visste ni förresten att senast de båda lagen mötte varandra är nästan, på dagen, 32 år sedan. Den gången stod 346 tappra själar på Olympia och fick se HIF krossa Halmia med hela 7-1! Vågar vi hoppas på en repris ikväll?

Matchen spelas på Örjans Vall i Halmstad med start klockan 18.30. Du kan dessutom följa den på Cmore Live 2

 

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*