Inför Häcken-HIF med Adil Kizil “Vi ska försöka göra vårt och bygga vidare på vårt spel”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Det har nu gått en vecka sedan HIF tog sin första poäng i årets Allsvenska efter 0-0 hemma mot Elfsborg. En stabil försvarsinsats i den matchen gav hopp och något att bygga på allt som serien rör sig framåt. En veckas paus har gett lite andrum och tid för spelare att återhämta sig, men ikväll är det dags igen då HIF reser till Hisingen för att möta BK Häcken på Bravida Arena. Vi tog ett snack med HIF:s chefsscout Adil Kizil inför matchen.

Årets första poäng togs förra veckan. Hur har det påverkat humöret och modet i truppen?

Jämfört med de två tidigare matcherna var det såklart ett stort steg i rätt riktning vilket naturligtvis märks på alla runt omkring och på plan. Det är bra stämning, vilket det har varit hela tiden egentligen men man märker samtidigt en skillnad efter en positiv insats, trots att vi inte vann.

Stabil försvarsinsats senast men fortfarande tamt framåt. Hur ser ni på matchen som helhet och hur ska ni kunna vässa till offensiven?

Det är såklart alltid skönt att hålla nollan, särskilt eftersom vi släppte in så många mål under de två första matcherna. Både defensiven och offensiven går hand i hand egentligen. Det var inte bara på grund av defensiven som vi kunde hålla nollan mot Elfsborg, utan att vi fick hålla i bollen mer bidrog också. Bygger vi nu på vårt anfallsspel ännu mer så kommer målen också.

Allt som skadeläget blir bättre kommer ju också spelet att förbättras, hur pass har skadeläget hunnit förbättras under denna veckan?

Viktigast har varit att få spelarna fräscha. Vi har väldigt många som precis kommit tillbaka från skada eller spelat väldigt mycket, så det handlar mycket om att bygga upp dem och få dem så fräscha som möjligt nu när vi fick lite extra tid. Det är fortfarande inte helt optimalt men totalt sett går det åt rätt håll.

Tankar om BK Häcken som är kvällens motståndare?

Ett bra lag som alltid har varit tuffa att möta och hört till på övre halvan de senaste åren. De är bra på omställningar och gör mycket mål på det sättet. Det är alltid svårt att möta dem borta på Bravida, men de har samtidigt börjat lite knackigt så möjligheterna finns trots att vi vet att det är en bra motståndare. Vi ska försöka göra vårt och bygga vidare på vårt spel.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*