HIF_Gefle
När man möttes i cupen ifjol höll Lindström rent i försvaret. Foto: Bjarki Tordarson

Klockan tre i eftermiddag går HIF in i den 24:e omgången av årets upplaga av allsvenskan. Man gör det på den nybyggda Gavlevallen, Gefles hemmaarena.

Det har varit några omgångar i följd nu som HIF gått poänglösa från matcherna, man har visserligen mött lagen som jagar SM-Guldet vilket till viss del kan förklara utgången – men man hoppas givetvis på att vända den negativa trenden.

– Vi tar med det som har varit positivt. Både matcherna mot Norrköping och Göteborg fanns det mycket som var positivt. Mot Malmö hade vi en halvtimme som var bra. Det gäller att plocka fram det och försöka belysa de delarna vi gör bra och givetvis titta på vad vi gör min bra för att försöka förändra det och göra det svårare för motståndarna, säger Henrik Larsson till klubbens hemsida.

Gefle ligger inför matchen på en nionde plats, endast två poäng bakom Helsingborg, och har en vinst hemma mot Djurgården i måndags med sig i bagaget. Laget som fick kvala sig kvar ifjol känns både bättre och mer stabila i år.

– Det är ett välorganiserat lag. De är väldigt duktiga i andrabollspelet och har två giftiga anfallare. Det blir en tuff uppgift för oss men inte på något sätt omöjlig. Vi måste ju tro på det vi håller på med. Vi har tittat på Gefle och känner att där finns delar i deras spel som vi kan utnyttja, avslutar Henrik Larsson

HIF får dock kasta om lite i laget, anfallarna Robin Simovic och Jordan Larsson är båda avstängda, och Pär Hansson stannar hemma då de fått tillökning i familjen under veckan. Lite glädjande är det dock att se Rade Prica tillbaka i matchtruppen.

Matchtruppen:

Målvakter: Pyzdrowski, Andersson
Försvarare: Johansson, Helstrup, Widlund, Landgren, Björkman, Uronen
Mittfältare: Mårtensson, Lindström, Wedé, Smárason, Achinioti-Jönsson, Atakora, Bojanic, Boateng
Anfallare: Prica, Dahlberg

bbl_jimmy_fors

Föregående inlägg Supporterintervju – Gefle borta
Nästa inlägg Fjärde raka förlusten för HIF

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: