Inför Falkenberg-HIF “Det är höga insatser för bägge lagen”

210921 Helsingborgs Casper Widell och Adam Kaied jublar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Jönköpings Södra den 21 september 2021 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0280

Värnamo och Sundsvall ångar på. Med andra ord så kan HIF inte göra mer än att fokusera på att vinna  sina egna matcher. Ikväll står det tuffa bortamötet, med Falkenberg som krigar för nytt kontrakt, på menyn.

Efter tre halvhjärtade matcher mot Öster, Norrby och Sundsvall med summa summarum endast en poäng av nio möjliga, åker HIF till Falkenberg och möter ett nytänt hemmalag ikväll. Med sex omgångar och 18 poäng kvar att spela om i årets seriespel, så skiljer det tolv poäng mellan ettan Värnamo och sexan Norrby. HIF ligger på kvalplats, med tio poäng upp till Värnamo på förstaplatsen och sju poäng upp till tvåan Sundsvall. Nedåt är det en poäng till TFF, och två poäng till BOIS och Norrby. BOIS spelar hemma mot J-södra parallellt med Falkenberg-HIF. Det blir en stenhård öppen kamp om de tre första platserna, ända till slutsignalen går i den sista omgången den 27 november. Bland topplagen ska HIF möta serieledaren Värnamo på bortaplan den 6 november.

210727 Falkenbergs Tobias Karlsson och Helsingborgs Rasmus Karjalainen under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Falkenberg den 27 juli 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0079

Alla matcher som återstår är lika tuffa, men det kan t o m vara lite svårare att möta bottenlagen än topplagen i ett läge när lagen i kön slåss för sin överlevnad. Mellan nian Örgryte och Vasalund som ligger sist i nuläget, skiljer det bara sju poäng. Bland dessa lag har HIF alltså kvar att möta Falkenberg, GAIS, Örgryte, Brage och Västerås, lag som har allt att vinna med ett nytt superettankontrakt i potten. Som jag har skrivit spaltmeter om tidigare, så är det upp till bevis för HIF och visa att man har mental styrka att vinna matcher under extra viktiga förhållanden. Det sägs också att hoppet är det sista som överger oss människor, så jag håller tummarna, för att di röe fixar ett allsvenskt avancemang.

Falkenberg spelade precis som HIF i allsvenskan i fjol, men har haft en mycket tuff säsong i superettan i år. Man ligger fortfarande på nedflyttningsplats med fyra poäng upp till fast mark. På de tre senaste omgångarna innan landslagsuppehållet tog hallänningarna fem poäng av nio möjliga, efter en seger med 2-1 mot BOIS, och två oavgjorda matcher mot Göteborgs-lagen Örgryte och GAIS. Laget tränas av  den förre HIF-tränaren Tobias Tuvesson, och anförs av de rutinerade spelarna målvakten Viktor Norling, försvararen Adam Eriksson med flera år i HIF, mittfältarna Christoffer Carlsson och Anton Wede, som också har spelat några år i HIF, samt anfallarna Peter Nsima och Kwame Kizito.

Även om HIF vann komfortabelt med 4-0 hemma mot Falkenberg i juli, så är det en helt ny match i kväll. Det gäller så mycket mer för bägge lagen. HIF måste vinna för att man inte ska behöva hoppa av det allsvenska tåget, och Falkenberg måste vinna för att ha chans att hänga kvar i superettan. Så det är bäddat för en tuff drabbning med högsta tänkbara insatser på Falcon Alkoholfri Arena på tisdag kväll. I HIF-truppen är Bödvar Bödvarsson avstängd, så Emil Hellman lär få spela från start på vänsterbacken.

Under gårdagens träning kunde AOHs Anthony Thörn skönja en tilltänkt startelva och den kan du läsa mer om här

Truppen till mötet med Falkenberg:

1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
27. Benjamin Acquah
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*